Search form

21.01.2007

Drukāt

Konference e-Inclusion (05.06.)

     No 11.-13.maijam Rīgā notika Latvijas Republikas valdības, Eiropas Savienības Austrijas prezidentūras un Eiropas Komisijas rīkotā konference „Informācijas un komunikācijas te...
    
No 11.-13.maijam Rīgā notika Latvijas Republikas valdības, Eiropas Savienības Austrijas prezidentūras un Eiropas Komisijas rīkotā konference „Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas – iekļaujošai sabiedrībai”, kurā piedalījās vairāk nekā 600 dalībnieku no 46 valstīm. Konferencē sprieda par informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) izmantošanas iespēju nodrošināšanu ikvienam sabiedrības loceklim.
Starp dalībniekiem bija arī divi nedzirdīgie – Latvijas Nedzirdīgo savienības viceprezidents Edgars Vorslovs un EUD pārstāvis Jeff McWhinney no Lielbritānijas, kurš nodarbojas ar nedzirdīgo cilvēku komunikācijas jautājumu risināšanu un vada firmu Significan't.
Konferences tehniskais nodrošinājums bija ļoti augstā līmenī, lai visiem dalībniekiem informācija būtu pieejama un saprotama. Sinhronais tulkojums tika nodrošināts angļu, vācu, franču un latviešu valodās.
Lai nedzirdīgie un vājdzirdīgie cilvēki saprastu informāciju – konferences tulkojumu starptautiskajā zīmju valodā veica trīs zīmju valodas tulki (no Holandes un Vācijas), runas tika arī titrētas uz ekrāniem.
 
Konferencē piedalījās daudzu valstu ministri, IKT firmu pārstāvji, eksperti, sabiedrisko organizāciju pārstāvji.
Konferences atklāšanā runu teica Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Prezidente uzsvēra, ka valstu mērķis ir nodrošināt, lai nevienam sabiedrības pārstāvim nebūtu šķēršļu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju un elektronisku pakalpojumu izmantošanai, digitālās lasītprasmes apguvei un brīvai piekļuvei informācijai.
Konferences laikā Eiropas Savienības ministri pieņēma par deklarāciju, kuras viens no mērķiem ir nodrošināt gados vecāko cilvēku un cilvēku ar invaliditāti pieejamību IKT, samazināt ģeogrāfisko digitālo plaisu, uzlabot piekļuvi elektroniskiem pakalpojumiem un veicināt IKT pielietojamību, uzlabot iedzīvotāju IKT lietošanas prasmes un kompetenci, veicināt kultūras daudzveidību un iekļaujošas elektroniskas pārvaldes attīstību.
Konferences noslēgumā uzrunu tās dalībniekiem teica Īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele. Ministre uzsvēra, ka attīstības mērķi visā pasaulē ir kopīgi – veidot labāku nākotni, labāku dzīvi visiem, harmonisku un saliedētu sabiedrību.

MINISTRU DEKLARĀCIJA (latviešu valodā)
Konferences PREZENTĀCIJAS (angļu valodā)
                            

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas