Search form

02.08.2006

Drukāt

2006.g. augusts (14)

   Top labas pārvērtības Rītausmā Projekta «LNS — otrās mājas» realizācija rit pilnā sparā. Patlaban remontdarbi tiek veikti kultūras centrā «Rītausma». Starp citu, tā sagadījās, ka «KS»...
  
Top labas pārvērtības Rītausmā
Projekta «LNS — otrās mājas» realizācija rit pilnā sparā. Patlaban remontdarbi tiek veikti kultūras centrā «Rītausma». Starp citu, tā sagadījās, ka «KS» korespondente ieradās uz vietas objektā tieši KC 37 dzimsanas dienā (atklāts 1969.gada 19. jūlijā). Sarunā ar tur sastaptajiem ļaudīm noskaidrojās, lūk, kas!
 
Mūžu dzīvo, mūžu mācies
Nāciet, apgūstiet istabenes profesiju!
Jau no šā gada 1. septembra cilvēkiem ar invaliditāti ir iespēja bez maksas apgūt jaunu profesiju Jūrmalas profesionālajā vidusskolā. Divu gadu laikā, mācoties izglītības programmā «Viesnīcu serviss», varēs iegūt istabenes kvalifikāciju, iziet praksi un arī atrast darbu viesnīcās, moteļos un viesu namos.
 
Diplomi pavārēm
Pēc četru gadu mācībām RRC koledžu Jūrmalā šogad sekmīgi pavāru specialitātē beidza 6 jaunietes: Franciska Teberniece, Santa Gintere, Ilze Rumpe, Marina Šatohina, Tatjana Obšina, Kristīne Gigele.
 
Aicina Alsviķi
Alsviķu profesionālā skola 2006.gada 1.septembrī uzsāk realizēt Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētu projektu «Izglītības programmas — «Pavārs» uzlabošana un īstenošana», profesija PAVĀRS. Mācību ilgums 3 gadi.
Īpaši gaidītas un aicinātas mācīties personas ar dzirdes traucējumiem (nedzirdīgie, vājdzirdīgie) vecumā līdz 35 gadiem ar pamatizglītības bāzi. Iespēja mācīties vakarskolā un iegūt vidējo izglītību.
Audzēkņi saņems stipendiju, transporta kompensāciju, veselības apdrošināšanas polisi un citas priekšrocības.
Skola atrodas Alsviķos: Alsviķu pagastā, Alūksnes rajonā, LV—4333, tālrunis uzziņām 4307132, fakss 4307135, e-pasts: [email protected]
 
Nedzirdīgie pasaulē
Pasaulē palielinās nedzirdīgo skaits
ASV nedzirdības problēmu pētnieki Virdžīnijas universtitātē apkopojuši un snieguši atklātībā datus par to, ka aizvadītajos 200 gados ir dubultojies cilvēku skaits ar iedzimtu nedzirdību.
 
ASV: sumina aktu par invalīdiem
Katru gadu jūlijā Bostonā (ASV) svinīgā ceremonijā tiek atzīmēta diena, kad pieņemts vēsturiskais Akts par invalīdiem, kuru pēc tam virzīja visas pasaules sabiedrības uzmanībai (1990).
 
Dienvidkoreja: Telefons pielāgots zīmju valodai
Firma «Samsung» laidusi klajā telefonu SCH – S310, kurā iemontēts raidītājs, kas atpazīst vienkāršus lietotāja žestus, arābu ciparus un latīņu burtus. Šajā nolūkā ar telefonu rokā gaisā jāveido tā atmiņā ieprogrammētie simboli — vajadzīgie telefona numuri.
 
Moldāvija: uz pārmaiņas ceļa
Nesen Raisa S. atgriezusies no Moldāvijas, kur viesojusies pie radiem. Viņa ieradās «KS», lai pastāstītu par saviem iespaidiem šajā kādreizējā padomju republikā, tagad arī neatkarīgā valstī.
 
Radniecīgās organizācijās
Tiekas Baltijas reģiona jaunieši
Tikko noslēdzies Nedzirdīgo jauniešu un viņu draugu organizācijas «Efraims» projekts «Baltijas nedzirdīgie jaunieši par vienotību – nedzirdīgo kultūras, zīmju valodas un jauniešu politikas veidošanā».
 
Interesanti dzīvesstāsti
ASV: Viņa pateicās saviem nedzirdīgajiem vecākiem
«Paldies jums, ka iemācījāt mani sapņot un savus sapņus piepildīt,» — tāds teikums zīmju valodā pirmoreiz Oskara balvas ceremonijas vēsturē atskanēja no skatuves 1995.gadā, kad šo prestižo ASV Kinoakadēmijas balvu par uzraudzes lomu filmā «Un pārlidoja pār dzeguzes ligzdu...» pasniedza Luīzei Flečerei.
 
Izvirzīja un sasniedza mērķi
Arvien vairāk pozitīvu piemēru dzīvē liecina par to, ka nedzirdīgie cilvēki spēj sasniegt daudz ko prot veidot veiksmīgu profesionālo karjeru un pēc tam — iedvesmot, iemācīt to darīt arī citiem.
 
Sports
Eiropas čempionāts Grieķijā
Nesen, no 19. līdz 24. jūnijam, Solonikos, Grieķijā risinājās 9. Eiropas nedzirdīgo čempionāts peldēšanā. Uz šo pasākumu devāmies divatā – raksta autors kā oficiālais pārstāvis un mūsu peldētājs Aleksejs Smirnovs.
 
Vasaras ceļos
Kurzemes pilsētās pie jūras
KC «Rītausma» apmeklētāju vidū īpaši iecienīti ekskursiju maršruti pa dzimto Latviju. Šovasar jau notikuši divu lielu grupu izbraucieni Kurzemes virzienā.
 
 
Materiāli no «Kopsolī» ievietoti fragmentu veidā. Pilnā apmērā varat tos izlasīt, iegādājoties vai pasūtot laikrakstu.
Neaizmirstiet pasūtīt laikrakstu «KOPSOLĪ». Pasūtīšana AC Diena, Latvijas Pastā, biedrībās un redakcijā.
  

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas