Search form

05.07.2006

Drukāt

2006.g. jūlijs (12/13)

   Izlaidumi Svētku laiks Rīgas skolās 27. maijā – kā viena no pirmajām izlaidumu “maratonu” atklāja Rīgas Nedzirdīgo bērnu internātpamatskola. Skaisti noformētā skolas zālē pulcējās p...
  
Izlaidumi
Svētku laiks Rīgas skolās
27. maijā – kā viena no pirmajām izlaidumu “maratonu” atklāja Rīgas Nedzirdīgo bērnu internātpamatskola. Skaisti noformētā skolas zālē pulcējās pedagogi, vecāki, draugi, lai ar mīļiem ceļavārdiem, ziediem sveiktu sešus skolas beidzējus.
 
10.jūnijā – atkal izlaidums turpat, tikai zāle noformēta savādāk, vecāki, draugi un apliecību saņēmēji – citi.
 
17. jūnijā – izlaidums visiem Raiņa 8.vakara/maiņu vidusskolas beidzējiem notika Operas un baleta teātrī. Apliecību par vidējās izglītības iegūšanu saņēma arī 13 mūsējie nedzirdīgie un vājdzirdīgie jaunieši.
 
Jaunie amatmeistari no Alsviķiem
22.jūnijā – vajadzēja posties tālā ceļā – uz Alūksnes rajona Alsviķiem. Līgosvētku priekšvakarā brauciens diezgan problemātisks, jo izlaiduma sākums tikai pl.19, bet nebraukt arī nevarēja, jo beidzēju skaits nebija mazais – 13!
 
Par Valmieras skolas absolventiem
No skolas lielajā dzīvē devusies vienīgā 11.klases meitene — Lilita Lukina, kā arī astoņi braši  zēni.
 
Aktualitāte
Par Rīgas skolas celtniecību
Daudzi skolas absolventi, pašreizējo skolēnu vecāki, kā arī Valmieras kolēģi vairākkārt jautājuši pēc papildus informācijas par jauno skolu.
 
Biedrībās
Darba veterānu saiets Rēzeknē
17. jūnijā Rēzeknes biedrība organizēja nedzirdīgo biedrības sistēmas biedru – darba veterānu saietu.
 
Labie Liepājas ļaudis
Liktenis mani nav žēlojis. Nedzirdīga kļuvu bērnībā, pārslimojot šarlaku. 13 gadu vecumā pārcietu operāciju muguras sāpju dēļ un ķirurga kļūdas rezultātā kļuvu par I grupas invalīdi uz mūžu...
 
Uz Vision kā uz klubu
Jau divus gadus dažāda vecuma, sociālā stāvokļa un profesiju nedzirdīgie iesaistījušies Vision International people group organizācijas aktivitātēs Latvijā.
 
Pēc lasītāju lūguma
Kā saņemt surdotehniku?
Par tiesībām piegādāt dzirdes aparātus 2006.gadā Tehnisko palīglīdzekļu centrs (TPC) konkursa kārtībā ir noslēdzis līgumu ar diviem tehnisko palīglīdzekļu piegādātājiem — SIA «Baltictrons» un Latvijas Nedzirdīgo Savienības Surdotehniskās palīdzības centru.
 
Mana pieredze
Mazāk lietot, labāk redzēt un dzirdēt
Kad pasliktinājās redze, devos pie acu ārsta. Tas jau bija pirms kādiem desmit gadiem. Ārsts izrakstīja brilles, bet pateica: Dariet tā kā es. Lietojiet tās tikai tad, kad kaut ko neredzat. Pārējā laikā brilles lai ir kabatā.
 
KC «Rītausma»
Jaunieši izdejo bakalauru
Viss sākās 5 gadus atpakaļ, kad Dana Kalpiņa saprata savu dzīves aicinājumu — kļūt par deju skolotāju.
 
Sports
Pirmoreiz Eiropā
20. – 28. maijā Šveicē, Munterē notika Eiropas 8. čempionāts boulingā. Latvijas komanda 3 spēlētāju sastāvā (Vladimirs Lagunovs, Guntars Beisons, Dainis Zariņš — attēlā ) ar pārstāvi Raiti Ozolu šādā pasākumā piedalījās pirmoreiz. Un tas arī nav nekāds brīnums, jo boulingu Latvijā nedzirdīgie sāka spēlēt tikai pirms 5 – 6 gadiem.
 
Ziņo SK «ŠaDa»
Kā vienmēr – arī šogad kluba «ŠaDa» šahistu aktivitātes nav mazinājušās. Nedzirdīgie šahisti piedalījušies dažādos pasākumos.
 
Lai spēlētu labi Eiropā un pasaulē
Lai labi sagatavotos Eiropas basketbola čempionātam šī gada oktobrī (jauniešiem U-20), Latvijas nedzirdīgo basketbolistu izlase trenējas, saliedējas un izkopj komandas garu dažādās sacensībās.
 
Amats — dzīvei zelta pamats
Galvenais — vēlme strādāt
Netālu no LNS mītnes jau vairākus mēnešus rosās neliela celtnieku brigāde, kuras pamatsastāvā ir nedzirdīgie amata meistari Helmūts Dimants un Ivars Klāsups (attēlā no kreisās).
 
Skaista mana zeme dzimtā
Siguldā
Vasaru sagaidām un aizvadām dažādi, bet ir viena raksturīga iezīme gandrīz visiem – tā ir tiekšanās laukā no četrām sienām, dabā, ūdeņu, mežu, zaļumu tuvumā.
Turaida patika gan vāciešiem, gan slovākiem un čeham
 
Tērvetē
Pirms pāris nedēļām Līgodienas noskaņās LNS mītnes ļaudis devās iepazīt Tērvetes dabas parka takas.
Katlā vārās raganas dzira
 
Materiāli no «Kopsolī» ievietoti fragmentu veidā. Pilnā apmērā varat tos izlasīt, iegādājoties vai pasūtot laikrakstu.
Neaizmirstiet pasūtīt laikrakstu «KOPSOLĪ». Pasūtīšana AC Diena, Latvijas Pastā, biedrībās un redakcijā.
      

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas