Search form

21.01.2007

Drukāt

Uz starta līnijas jauni projekti (15.08.)

     LNS pavasarī iesniegtie projekti konkursā uz Eiropas sociālā fonda finansējumu guvuši atzinību un saņems pieprasīto līdzekļu apjomu to realizācijai.   Projekts «Mēs – ...
    
LNS pavasarī iesniegtie projekti konkursā uz Eiropas sociālā fonda finansējumu guvuši atzinību un saņems pieprasīto līdzekļu apjomu to realizācijai.
 
Projekts «Mēs – sabiedrības daļa II»
Padziļināti turpinās projektā «Mēs – sabiedrības daļa I» iezīmēto un aizsākto mērķu realizāciju, lai veicinātu nedzirdīgo kopienas integrāciju sabiedrībā, īpašu vērību veltot viņu nodarbinātības motivācijai, konkurētspējas paaugstināšanai darba tirgū, piesaistei izglītošanās un amata kvalificēšanās pasākumos.
Šajā nolūkā projekta realizācijas periodā 2006. 1. IX – 2007. 31.VII notiks daudzveidīgi rosinoši pasākumi plašam interesentu lokam: radošās darbnīcas, mutvārdu žurnāli, tematiskie vakari, pieredzes apmaiņas un izziņas ekskursijas, jaunāko ziņu apskati, reģionālie semināri, konsultācijas latviešu rakstu valodā darba meklētājiem u.c. Tiks izdots un izdalīts bezmaksas lietošanā buklets «Mēs – citu vidū» par tēmu – kā nedzirdīgiem cilvēkiem sevi prezentēt darba tirgū, sabiedrībā utt. Reģionu biedrībās viesosies mobilā izbraukumu grupa «ES fondi – nedzirdīgajiem». Šīs plašās programmas realizācijā iesaistīti reģionu līderi, LNS sistēmas atbildīgie darbinieki un brīvprātīgie, kā arī SO «Efraims» pārstāvji. Projekta izmaksas – 49,9 tūkst. Ls.
 
Projekts «Abpus klusuma robežām»
Risināsies laikaposmā no 2006. IX līdz 2007. X un būs vērsts uz sociālās rehabilitācijas pakalpojumu uzlabošanai nepieciešamās bāzes radīšanu – divu jaunu programmu izstrādi: nedzirdīgajiem ar garīgās attīstības traucējumiem un cilvēkiem ar smagiem (no dzimšanas) dzirdes traucējumiem.
To mērķis – panākt paplašinātus un kvalitatīvākus pakalpojumus, kas veicinātu šo cilvēku sekmīgāku iekļaušanos sabiedrībā, radītu pamatu viņu sociālā statusa nostiprināšanai un pilnvērtīgai līdzdalībai visos sabiedriskos procesos. Projekta finansējums – 79,3 tūkst. Ls.
 
Projekts «Darbs klusumā»
Sāksies 2006. gada 1.decembrī un ilgs līdz nākamā gada 30. novembrim. Tas ietvers pasākumu kompleksu – konsultācijas un apmācības komercdarbības un pašnodarbinātības veicināšanai nedzirdīgo darbaspējīgo nedzirdīgo cilvēku vidū.
Pasākumi būs virzīti uz pozitīvās pieredzes pārņemšanu, zināšanu apguvi teorijā un praksē, pašapziņas un motivācijas nostiprināšanu, lai galarezultātā nedzirdīgie apzinātos sevi kā pilntiesīgus, sevi nodrošināt spējīgus valsts pilsoņus, nevis patērētājus un pabalstu lūdzējus. Arī šajā projektā iesaistījusies jauniešu organizācija «Efraims». Finansējums 47,9 tūkst. Ls.
    

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas