Search form

15.08.2006

Drukāt

2006.g. augusts (15)

     Lai palīdzētu citiem, jāprot palīdzēt sev Visi nedzirdīgie ikdienā pieraduši meklēt palīdzību pie biedrību vadītājiem, sociālā darba speciālistiem, arī biedrību aktīvistie...
    
Lai palīdzētu citiem, jāprot palīdzēt sev
Visi nedzirdīgie ikdienā pieraduši meklēt palīdzību pie biedrību vadītājiem, sociālā darba speciālistiem, arī biedrību aktīvistiem.
LNS projekta «Klusās rokas» ietvaros Valmieras pilotprojektā «Sociālie pakalpojumi un jaunās atbalsta formas nedzirdīgo ģimenēm...» tika izveidota testa grupa no brīvprātīgām aktīvām sievietēm, kas piekritušas piedalīties pilotprojekta realizācijā.
 
Uz starta līnijas jauni projekti
LNS pavasarī iesniegtie projekti konkursā uz Eiropas sociālā fonda finansējumu guvuši atzinību un saņems pieprasīto līdzekļu apjomu to realizācijai.
 
Laba ziņa
Ģimenes pabalsts palielināts
Ar 2007. gada 1.janvāri tiks paaugstināts ģimenes valsts pabalsts.
Tā apmērs palielināsies līdz 8 Ls mēnesī par pirmo bērnu ģimenē, par otro bērnu ģimenē –  9,6 Ls mēnesī, par trešo – 12,8 Ls mēnesī, par ceturto un katru nākamo bērnu ģimenē – 14,4 Ls mēnesī. Vidēji pabalsts paaugstināts par 3 Ls, un tā izmaksai 2007.gadā papildus būs nepieciešami apmēram 11,4 milj. Latu. Šo pabalstu paredzēts izmaksāt vairāk nekā 414 tūkst. bērniem.
 
Amats — dzīvei zelta pamats
Valmieras puika Mikus
Dažādā veidā, dažādu iemeslu un mērķu dēļ cilvēki atrod ceļu uz mūsu LNS. Īpaši svarīgi, lai to rastu jaunākās paaudzes ļaudis, jaunieši, kuri turpinās un attīstīs iesāktos darbus, virzot nedzirdīgo cilvēku dzīvi uz vēl augstākiem kvalitātes standartiem.
Kāds bijis Mikus Aužeļa ceļš no dzirdīgo vides uz nedzirdīgo sabiedrību — par to valmierietes Guntas Teteres intervijā ar viņu.
 
Deju skola bērniem
Māksla ir līdzeklis, kā veiksmīgi un atraktīvi iesaistīt sabiedriskajā dzīvē un atraisīt ne vienu vien «savādāku» bērnu. Šovasar Latvijā tiek īstenots neparasts projekts «Deja ikvienam».
Projekta ietvaros plānotā deju skola nedzirdīgiem bērniem noritēs no 21. līdz 27. augustam Valmierā.
 
Jāprivatizē dzīvokļi
Ja vēl dzīvojat valsts vai pašvaldības namā un neesat privatizējis savu dzīvokli (arī istabu komunālā dzīvoklī), tad to, izmantojot sertifikātus, vēl var izdarīt līdz šī gada 31. augustam.
 
Radniecīgās organizācijās
Tiekas Baltijas reģiona jaunieši
Nobeigums jauniešu pieredzējumiem nometnē. Sākumu lasiet «KS» nr. 14.
Latvijas «komanda» savu darbu paveica godam
 
Svešās zemēs esot jauki
Kā es braucu Islandi lūkoties
Uldis Ozols
Sapni par ceļojumu uz Islandi loloju jau sen, tāpēc regulāri sekoju lidojuma cenām internetā. Kad tika piedāvātas lētākas aviobiļetes, bez vilcināšanās pasūtīju ceļazīmi uz Islandi vienam mēnesim. Turklāt man ir draugi – islandieši, tādēļ varēju rēķināties arī ar šo iespēju.
Ledus un sniegu valstībā
 
Mūsdienu tehnoloģiju pasaulē
Internets cilvēkiem ar īpašām vajadzībām
Pretēji bieži dzirdamam viedoklim, ka invalīdiem nav pieejams gandrīz nekas un mūžīgi visa kā pietrūkst, datorus šobrīd ļoti aktīvi lieto daudzi no tiem, kurus mēdz saukt par cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.
 
 
Materiāli no «Kopsolī» ievietoti fragmentu veidā. Pilnā apmērā varat tos izlasīt, iegādājoties vai pasūtot laikrakstu.
Neaizmirstiet pasūtīt laikrakstu «KOPSOLĪ». Pasūtīšana AC Diena, Latvijas Pastā, biedrībās un redakcijā.

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas