Search form

15.03.2007

Drukāt

14.03.2007. Sākas lekcijas un konsultācijas

  Martā sākas lekcijas un konsultācijas LNS projektā ‘Darbs Klusumā”. Lekcijas pašlaik notiek pēc paredzētā grafika, apmeklētība ir pietiekama, diemžēl ne visi var tikt uz visām lekcijām. Daža...
 
Martā sākas lekcijas un konsultācijas LNS projektā ‘Darbs Klusumā”.
Lekcijas pašlaik notiek pēc paredzētā grafika, apmeklētība ir pietiekama, diemžēl ne visi var tikt uz visām lekcijām. Dažas nākas izlaist, jo cilvēkiem gadās neparedzētas situācijas un personiskās problēmas, kuras jārisina. Tāpēc zināšanās paliek robi. Taču tos var aizpildīt, piesakoties uz konsultācijām un attiecīgo tēmu detalizēti izrunājot ar konsultantu.
Lekcijas aptver vispusīgu jautājumu loku: uzņēmējdarbības pamati, finanšu plānošana, nodokļi, banku operācijas un kredīti, darba likumdošana, IT izmantošana uzņēmējdarbībā, lietvedība un grāmatvedība uzņēmumā, biznesa vides psiholoģiskie aspekti...
Nekad agrāk Latvijas dzirdes invalīdiem nav bijusi iespēja apgūt tieši šīs tēmas viņu dzimtajā – zīmju valodā. Gluži tas pats sakāms par individuālo konsultāciju saņemšanas iespējām. Lekcijās apgūtās sākotnējās zināšanas katrs var padziļināt konsultācijās. Paredzēts, ka tie, kuri noklausīsies lekciju kursu, līdztekus izstrādās savu biznesa plānu, un te nu individuālas konsultācijas par dažādām biznesa plāna niansēm būs neatsverama palīdzība.
Lekciju tēmas un grafiks klausītāju grupai ir labi zināms, tāpēc atgādināšu, par kādām galvenajām tēmām var saņemt individuālas konsultācijas.
Uzņēmējdarbības konsultante - uzņēmējdarbības pamati, komercdarbības formas; kas vajadzīgs, lai sāktu savu komercdarbību, kādi ir riski, perspektīvas, biznesa plāns.
Finansu konsultante – kur ņemt naudu komercdarbības uzsākšanai, bankas, kredīti, komercdarbības finanšu vadība.
Grāmatvedības konsultante – kā pareizi sakārtot uzņēmuma grāmatvedību, nodokļi, atskaites.
Lietvedības konsultante – kā pareizi izveidot dažādus dokumentus, kā noformēt, dokumentācijas uzskaite.
Psihologs konsultēs par attiecību veidošanu ar cilvēkiem, par psiholoģisko klimatu kolektīvā, par saderīgas komandas veidošanu, par to, kā pārvarēt nedrošību un attīstīt iniciatīvu realizēt savas biznesa idejas.
Var rasties maldīgs priekšstats, ka galvenais, kas ir jāapgūst, ir tikai uzņēmējdarbības pamati, bet, piemēram, lietvedība nav īpaši vajadzīga.
Nē, tas ir maldīgs uzskats!
Lietvedība nozīmē pareizi sastādīt dokumentu, un tur ir savi noteikumi. Ja dokuments nav pareizi sastādīts, tad tas zaudē savu juridisko spēku. Uzņēmējdarbības vidē jebkura pieminētā nozare ir ļoti svarīga, tāpēc es iesaku vienlīdz cītīgi apmeklēt visas lekcijas.
Un tas pats attiecas arī uz konsultācijām. Jums ir nepieciešami visi pieci konsultanti.
Gribu atgādināt, ka uz konsultācijām var nākt arī tie, kuri nav lekciju klausītāju grupā!
 
            Uz konsultācijām var pieteikties pie Zigmāra Ungura otrdienās un ceturtdienās no pl. 11 – 18 LNS.
Konsultācijas var pieteikt arī sūtot e pastu uz: [email protected] vai sūtot sms uz: 29140775. Lai pieteiktos uz konsultāciju, jānosauc savs vārds, uzvārds, personas kods un dzīves vietas adrese.
 
Konsultanti ir profesionāļi savās jomās un vēlas nodot savas zināšanas arī jums.
Par motīviem, kuri pamudināja iesaistīties projektā, stāsta uzņēmējdarbības konsultante, biznesa augstskolas „Turība” Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne Solvita Vītola:
 „Vispirms jau tā ir iespēja atbalstīt mikro un mazās uzņēmējdarbības attīstību Latvijā. Jo tikai tā mēs varam stabilizēt Latvijas ekonomisko situāciju, un, galvenais, uzlabot cilvēku labsajūtu un palielināt viņu personīgos ieņēmumus. Tas taču ir tik lieliski, ja tu vari strādāt pats sev. Otrkārt – tā man ir iespēja nodot savas zināšanas tālāk cilvēkiem, kuriem tās ir tik ļoti nepieciešamas. Treškārt , tā ir jauna pieredze , jauns izaicinājums strādāt tieši ar šiem cilvēkiem.
 Jau no pašiem pirmsākumiem, kad Latvijā sākās bezdarbnieku apmācība, strādāju ar iesācējiem. Esmu apmēram saskaitījusi, man sanāk, ka vairāk kā 1200 cilvēkiem esmu mācījusi - kā uzsākt biznesu, un kā sākt pelnīt sev. Ir patīkami, kad ej pa ielu un tevi sveicina un uzrunā: paldies pasniedzēj, man tagad ir savs bizness, es tur daru to un to… Tā ir fantastiska sajūta, kad tu esi devis, un tas ir nesis  augļus.
Pagājušajā gadā strādāju vienā projektā ar jauniešiem ar īpašām vajadzībām, arī viņiem mācīju, kā uzsākt biznesu, un kas tas vispār ir - bizness. Jo reizēm sastopos ar  tādu priekšstatu, ka bizness ir tikai tad, ja tu nopērc kaut ko lētāk, un pārdod to pašu dārgāk. Darbība projektā bija visai interesanta, jo šie jaunieši bija īpaši katrs par sevi. Galu galā viņi katrs aizstāvēja savu biznesa ideju un es ceru, ka kāds no viņiem to arī realizēs. Ar šādu cerību es sākšu darbu arī šajā projektā”.
 
Z. Ungurs
 
 
Par raksta saturu atbild Latvijas Nedzirdīgo savienība. Eiropas Kopiena un Latvijas valsts nav atbildīgas par raksta saturu un iespējamo izmantošanu.

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas