Search form

Jaunumi

Photo

Rīgas 218. bērnudārzu absolvē desmit bērni

31.05.2011

Izlaidumu laiks ir sācies! Pirmais no tiem notika 27. maijā Rīgas 218. speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē, kuru šogad absolvēja desmit bērni. Bērnudārza zāle bija īpaši izdekorēta ar smaržīgām meijām, bērnu krēsli un šūpoles ar ozollapām un tautiskām jostām. Un mazie skaisti saposti, gatavi sākt skolas dzīvi...

Photo

Valmieras skolēni piedalījās telekompānijas LNT Labestības dienas akcijā (video)

31.05.2011

Valmieras skolas audzēkņi 29. maijā piedalījušies Labestības dienas noslēguma koncertā Kongresa namā, kur kopā ar pazīstamo solistu Kasparu Zlidni izpildīja dziesmu „Smaids”.

Photo

Pēc 25 gadu cīņas Īslandē zīmju valoda oficiāli valstiski atzīta

31.05.2011

27. maijā Īslandes parlamentā Altingā pieņēma likumprojektu, piešķirot īslandiešu nedzirdīgo zīmju valodai oficiālas valodas statusu. Īslandes Nedzirdīgo asociācija par to uzsāka cīņu pirms vairāk nekā 25 gadiem, un nu tagad svin šo uzvaru.

Photo

Rīgas Nedzirdīgo skolas padomes sanāksme par nākotnes nodomiem

30.05.2011

27. maijā notikušajā Rīgas NBIS padomes sanāksmē, kas pēdējo reizi notika vecajā vietā Čaka ielā 42, tika apspriesti vairāki jautājumi: šī mācību gada jauninājumi un problēmas, skolas pārcelšanās lietas, nākamā mācību gada plāni un ieceres, kā arī dalība sadarbības projektos un izmaiņas skolas normatīvajos aktos.

Photo

Junioru un viņu vecāku ievērībai!

30.05.2011

Latvijas Nedzirdīgo jauniešu organizācija ziņo: Eiropas Nedzirdīgo junioru nometne „EIRO” šogad notiks 1. – 8. jūlijā Parīzē, Francijā. Nometnes tēma ir: „Vai nedzirdīgo māksla spēj ietekmēt dzirdīgo sabiedrības uzskatus par nedzirdīgajiem?”

Photo

Itālijas nedzirdīgo sabiedrība protestē pret savas dzimtās valodas statusa maiņu

30.05.2011

Pagājušajā nedēļā Itālija bija nedzirdīgo pasaules uzmanības centrā, jo Itālijas senāts plāno itāļu zīmju valodu (Lingua dei Segni Italiana – LIS) oficiāli atzīt kā žestu un mīmikas valodu (Linguaggio Mimico Gesturale – LMG).

Photo

Uzmanību! Ototoksiskas zāles izraisa nepārejošu dzirdes zudumu

27.05.2011

Daudzas zāles ir ototoksiskas. Ototoksiskas – tas nozīmē, ka šīs zāles var izraisīt dzirdes pasliktināšanos vai zudumu, kā arī vestibulārā aparāta (līdzsvara) problēmas. Vairums no tām ir antibiotikas, diurētiskie līdzekļi, kā arī stipras pretvēža zāles un ķīmijas terapijas medikamenti. Ir arī citas ototoksiskas zāles, piemēram, pazīstamā viagra.

Photo

Rīgas biedrības pārstāvji tikās ar Nedzirdīgo skolas absolventiem

27.05.2011

Rīgas Nedzirdīgo bērnu internātpamatskolā rit pēdējo klašu eksāmenu laiks, bet trešdien, 25. maijā, šīs skolas absolventiem bija iespēja tikties ar Rīgas biedrības priekšsēdētāju Māru Lasmani un KC „Rītausma” direktori Brigitu Aldersoni.

Photo

LNS cīnās par surdotulka pakalpojuma pieejamību mācību iestādēs

26.05.2011

26. maijā Latvijas Nedzirdīgo savienības (LNS) prezidents Arnolds Pavlins tikās ar Labklājības ministrijas valsts sekretāru R. Beinaroviču un citām atbildīgām ministrijas amatpersonām, lai aktualizētu jautājumu par to, ka LNS nepiekrīt izmaiņām Invaliditātes likumā un pieprasīja Labklājības ministrijai apturēt izstrādātos grozījumus, kas paredzēja, ka cilvēkiem ar dzirdes invaliditāti, kuri apgūst profesionālās pamatizglītības, profesionālās vidējās un augstākās izglītības programmas, surdotulka pakalpojumi būs pieejami no 2015.gada 1.septembra nevis no 2011. gada 1.septembra, kā tas bija noteikts līdz šim.

Photo

Vai Gaismas pils būs pieejama arī nedzirdīgajiem

26.05.2011

26. maijā Latvijas Nedzirdīgo savienības (LNS) pārstāvji tikās ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) vadību, lai pārrunātu bibliotēkas pakalpojumu pieejamību un ēkas pielāgojumu cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem jaunajā bibliotēkā, ko plāno pabeigt 2012. gada nogalē.

Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas