Search form

Jaunumi

Photo

Aicinājums šī gada 23. septembrī piedalīties diskusijās par pilsonisko sabiedrību un demokrātijas kultūru

Cienījamie LNS biedri un darbinieki, vājdzirdīgi un nedzirdīgi cilvēki, pašvaldību, valsts, NVO un citu organizāciju pārstāvji!  Aicinām piedalīties LNS projekta “Demokrātijas kultūras laboratorija” 4. aktivitātes 2. posma “Intervences pasākumi pilsoniskās līdzdalības prasmju attīstībā” rīkotajā diskusiju maratonā, kas notiks 2022. gada 23. septembrī Kandavas ielā 27, Rīgā (kultūras centrā “Rītausmā”), lai veicinātu zināšanas un izpratni par pilsonisko sabiedrību un demokrātijas kultūru.

Photo
Photo

Aicina apmeklēt darba iespēju festivālu "Visiem!"

06.09.2022

Jau 16. septembrī no plkst.16:00 līdz 22:00 Vērmanes dārzā, Rīgā, notiks trešais darba iespēju festivāls "Visiem!", pulcējot darba devējus un tos, kuri vēlas praktiskā veidā iepazīt dažādas profesijas un darba iespējas. Tādā veidā pasākuma organizatori vēlas savest kopā uzņēmējus ar potenciālajiem darbiniekiem, jo īpaši "neredzamajām" grupām – jauniešiem bez darba pieredzes un cilvēkiem ar invaliditāti. Ieeja festivālā bez maksas, būs pieejams arī zīmju valodas tulks.

Photo

TV svarīgākās priekšvēlēšanu debates un 14. Saeimas vēlēšanām pieteikto partiju programmu analīze (ar zīmju valodas tulkojumu)

05.09.2022

Lai mudinātu sabiedrību 14. Saeimas vēlēšanās izdarīt savu izvēli izsvērti un atbildīgi, Latvijas Televīzijā, Latvijas Radio un sabiedrisko mediju portālā LSM jau no augusta nogales gaidāmas diskusijas ar politisko spēku pārstāvjiem, padziļināta programmu un partiju piedāvājumu analīze.

Photo
Photo

Sagatavots pirmais diskusiju pamatmateriāls (video zīmju valodā)

12.08.2022

LNS projekta “Demokrātijas kultūras laboratorija” 1. aktivitātes 1. posmā “Diskusiju pamatmateriāla izveide” ir paredzēts izveidot diskusiju pamatmateriāls latviešu zīmju valodā videoformātā, lai nodrošinātu tēmas izpratnes pieaugumu un satura pieejamību nedzirdīgiem cilvēkiem.

Photo

LNS Zīmju valodas komisija uzsāk darbību

20.07.2022

Zīmju valoda ir galvenā nedzirdīgo kultūras pazīme. Šī valoda ir ne tikai nedzirdīgo kopienas galvenā valoda un sazināšanās līdzeklis, bet arī kopienas vienotības apzīmētājs. Turklāt zīmju valoda ir nedzirdīgo cilvēku dzimtā valoda. 

Photo

Mūžībā aizgājis LNS Goda biedrs Guntis Dāvids

19.07.2022

14.jūlijā pa mūžības ceļu aizgājis LNS Goda biedrs un LNS Kuldīgas reģionālās biedrības Goda biedrs ventspilnieks Guntis Dāvids. Viņš visā dzīves laikā ar savu aktivitāti, darbu un atbildīgo attieksmi pret visu, ko darīja, izpelnījies dziļu nedzirdīgo kopienas cieņu.

Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas