Search form

Jaunumi

Photo

Noteikts paaugstināts apjoms surdotulku pakalpojumam izglītības procesā

06.07.2022

Ir noteikts paaugstināts apjoms surdotulku pakalpojumam izglītības procesā - katram cilvēkam, kuram tas nepieciešamas, līdzšinējo 480 stundu vietā surdotulka pakalpojums palielināts līdz 960 stundām. Tas šiem cilvēkiem dos iespēju iegūt labāku izglītību un iesaistīties darba tirgū.

Photo

Nedzirdīgo teātra izrāde “Drakula” zīmju valodā pirmizrāde

04.07.2022

18.jūnijā LNS "Rītausma" beidzot notika amatierkolektīvu iestudējuma "Drakula" pirmizrāde, ko COVID dēļ tika gatavota 2 gadus. "Rītausmas" jauniešu deju kolektīvs apvienojās ar teātra un tautas deju kolektīviem un sadarbībā ar Rīgas mākslas un mediju tehnikuma (RMMT) pasniedzējiem un audzēkņiem realizēja projektu “Skatuves priekškaru atverot dzīvei”, kura ietvaros LNS kultūras namā "Rītausma" uzvesta multimediāla izrāde "Drakula".

Photo
Photo

Sarunu festivāls “LAMPA” būs pieejams arī zīmju valodā

22.06.2022

Jau 1. un 2. jūlijā Cēsīs ar vairāk nekā 250 pasākumiem uz 33 skatuvēm spoži spīdēs astotais Sarunu festivāls LAMPA. 

Photo

Iemīļotais bērnu raidījums UCIPUCI turpmāk būs pieejams ar zīmju valodas tulkojumu

21.06.2022

No 16. jūnija LMT Viedtelevīzijā rakstnieces Zanes Zustas bērnu grāmatu varoņi Ucipuci un Krišs, uzrunās vēl plašāku skatītāju  loku - iemīļotā raidījuma UCIPUCI pirmā sezona turpmāk ļaus piedzīvojumiem sekot līdzi nedzirdīgajiem un vājdzirdīgajiem bērniem un būs skatāma ar surdotulkojumu, tādējādi aktieriem - Līgai Kausai un Oskaram Florencam - Vīksnam, komandā ekrānā piepulcējoties surdotulcei Elzai Veismanei.

Photo

Raidījums “Padoms bez maksas” ar zīmju valodas tulkojumu

17.06.2022

Vasaras sezonā, sākot no 27. jūnija līdz 15. augustam, “4.studija” pirmdienās piedāvās raidījumu “Padoms bez maksas” ar zīmju valodas tulkojumu. 

Photo

Top pasakas un tematiskās vārdnīcas zīmju valodā

14.06.2022

Šī gada sākumā Latvijas Nedzirdīgo savienība noslēdza līgumu ar Labklājības ministriju par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu bērnu pasaku un tematisko vārdnīcu videoversiju izveidei un tehnikas iegādei.

Photo

LNS Daugavpils RB – 75. Vēstures foto apskats

10.06.2022

1947. gada 8.jūnijā tika nodibināta LNS Daugavpils RB. Uz pirmo kopsapulci, kas notika biedra P. Ivdra dzīvoklī, ieradās 55 nedzirdīgie biedri. Viņi nolēma izveidot Latvijas Kurlmēmo biedrības Daugavpils nodaļu. Par pirmo priekšsēdētāju tika ievēlēts Pāvels Čapulis.

Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas