Search form

Jaunumi

Photo

LNS aicina visus uz radošo festivālu “Skatuves priekškaru atverot dzīvei” (video)

06.06.2022

LNS aicina visus biedrus un citus interesentus uz radošo festivālu “Skatuves priekškaru atverot dzīvei” 18. jūnijā pl. 13, Rītausmā, Kandavas ielā 27, Rīgā. Katram būs iespēja izbaudīt teātra izrādi “Drakula”, piedalīties radošās darbnīcās, meistarklasēs un pavadīt nesteidzīgu atpūtu ar patīkamām sarunām pie tējas, kafijas un dažādiem gardumiem. Ieeja bezmaksas.

Photo

Jūnijā LTV skatītājiem ar dzirdes traucējumiem piedāvā jaunas pārraides ar subtitriem.

03.06.2022

Vasaras saulgriežu programmā Latvijas Televīzija piedāvā dažādus jaunus un interesantus raidījumus un filmas, kā arī Jāņu kino klasiku ar nodrošināti subtitri.

Photo
Photo

Taps latviešu zīmju valodas korpuss

23.05.2022

12. maijā LNS notika tikšanās ar Liepājas Universitātes profesori Dinu Betheri, kas iepazīstināja LNS pārstāvjus ar Valsts pētījumu programmas projektu “Mūsdienu latviešu valodas izpēte un valodas tehnoloģiju attīstība” (LATE). 

Photo
Photo

Maijā LTV skatītājiem ar dzirdes traucējumiem piedāvā jaunas pārraides ar subtitriem un zīmju valodas tulkojumu.

02.05.2022

4. maijā par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai Latvijas Televīzija piedāvā īpašas pārraides un programmu ar zīmju valodas tulkojumu.

Photo
Photo

BALSIS zīmju valodā Kormūzikas vizualizācija cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem (11 video)

13.04.2022

Jauniešu koris BALSIS uzsācis nebijušu projektu, kur sadarbībā ar Latvijas Nedzirdīgo savienību ir izveidotas vienpadsmit kormūzikas skaņdarbu vizualizācijas, kas pielāgotas cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem. Katrs mūzikas video ir risināts kādā īpaši mākslinieciskā vizualizācijas tehnikā - 3D un kinētiskās tehnoloģijas, animācijas, zīmju valoda, subtitri, informatīvās grafikas u.c., kas ataino dziesmas dinamiku, ritmu, skaņas intensitāti, tādējādi palīdzot uztvert arī dziesmas emocionālo un saturisko līniju. 

Photo

Aprīlī LTV skatītājiem ar dzirdes traucējumiem piedāvā jaunas pārraides ar subtitriem un zīmju valodas tulkojumu

04.04.2022

Aprīlī LTV skatītājiem ar dzirdes traucējumiem piedāvā latviešu spēlfilmas pirmizrādi un ar aizraujošām dokumentālajām filmām un latviešu kino klasikas bagātu svētku programmu Lieldienās ar subtitriem.

Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas