Search form

Jaunumi

Photo
Photo
Photo

Lielbritānija: populāri Ziemassvētku preču veikali nenodrošina pieejamību nedzirdīgajiem

23.12.2010

Liela daļa no Lielbritānijas pazīstamākajiem Ziemassvētku preču veikaliem, kā arī dažas komunikāciju kompānijas nepilda vides pieejamības likuma prasības. Lielākā labdarības organizācija Lielbritānijā – Karaliskais nacionālais institūts nedzirdīgajiem izpētījis, ka 86% no uzņēmumiem, kas atrodas galvenajās iepirkšanās ielās, nav ierīkojuši tehnisko palīglīdzekli – indukcijas cilpu, kas ir svarīga ierīce 2 miljoniem Apvienotās Karalistes iedzīvotāju, kuri lieto dzirdes aparātu.

Photo
Photo

LNS Komunikācijas centrs ziņo!

23.12.2010

Apmeklētājus pirmssvētku dienās tulki pieņems šādos laikos:
   27. decembrī pl. 10 – 16
   28. decembrī pl. 10 – 16
   29. decembrī pl. 9 – 13
   30. decembrī slēgts

Photo

Taisnīgs spriedums pēc 5 gadiem - nedzirdīgā tēvs saņem atlīdzību par morālo kaitējumu

22.12.2010

Šodien Latvijas masu mediji turpina ziņot par mirušā nedzirdīgā Valda Jasinska tēva uzvaru Eiropas Cilvēktiesību tiesā, kas piesprieda atlīdzināt tēvam nodarīto morālo kaitējumu 50 000 eiro (35 140 lati) apmērā.

Photo

Mirušā nedzirdīgā Valda Jasinska tēvs uzvar Eiropas Cilvēktiesību tiesā

22.12.2010

Pirms pieciem gadiem, 2005. gada marta numurā  avīze „Kopsolī” rakstā „ Bez tiesībām …dzīvot”  ziņoja par nedzirdīgo biedru Valdi Jasinski (42), kurš policistu vardarbīgās rīcības dēļ nomira. „Valda tuvinieki apņēmušies līdz galam cīnīties par vaininieku sodīšanu. Šāda noziedzīga izturēšanās ir cilvēktiesību pārkāpums un pelnījusi bargu sodu. Bet vai tas notiks?” tā rakstīja „Kopsolī”.

Photo

Valmieras vājdzirdīgie skolēni uzstājās ar dziedātāju Martu Kristianu Kalniņu

21.12.2010

16. decembrī Rundāles pilī notika labdarības akcijas «Nāc līdzās Ziemassvētkos!» krāšņais koncertuzvedums «Kas brīnumu rada», kurā bērni ar īpašām vajadzībām uzstājās kopā ar Latvijas labākajiem skatuves māksliniekiem un mūziķiem. Koncertā piedalījās arī Valmieras Vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolas skolēni.

Photo

Vai LTV1 raidījumu subtitrēšanai prasa par daudz?

21.12.2010

Šodien portāls Diena.lv raksta, ka LTV ģenerāldirektors Edgars Kots nespēj pateikt, kā tērēs 90 tūkstošus latus, kas esot pieprasīti TV raidījumu titrēšanai.

Photo

Rēzeknes zemledus makšķerniekiem ķeras lielā un ķeras mazā zive

21.12.2010

 Baltā ziema ir klāt, un tāpēc Rēzeknes aktīvākie makšķernieki 4. un 19. decembrī Interešu kluba „Zelta zivtiņa” vadītāja A. Vindača vadībā devās nelielā zemledus makšķerēšanas izbraucienā uz Ludzu.

Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas