Search form

Jaunumi

Photo
Photo

Izgudrots pilnībā implantējams dzirdes aparāts

21.06.2011

Oklahomas Universitātē (ASV) radīta ierīce, kas varētu apmierināt daudzu vājdzirdīgo estētiskās prasības attiecībā uz dzirdes aparāta praktisko pielietojumu.

Photo

„Melodiskās rokas” stāsta par vēju un nakti, par ticību un mīlestību – par Dzīvi tās dzied

20.06.2011

Jauniešu iniciatīvas projektā „Melodiskās rokas” piedalās gan jaunieši ar dzirdes traucējumiem, gan dzirdīgi jaunieši. Ideja par šo radās, redzot, ka citur pasaulē tiek veidoti dažādi mūzikas video zīmju valodā, gan pašu nedzirdīgo mākslinieku radīti gara darbi, piemēram, tādu kā Signmark vai Šons Forbss; gan populāru mūziķu dziesmas adaptētas zīmju valodā, piemēram, Šona Forbsa vadītais projekts Amerikā „D-Pan”.

Photo

Draudzības spēlēs uzvar Ventspils basketbolisti

20.06.2011

Maijā mūsu – Ventspils basketbola komanda sekmīgi startēja draudzības sacensībās basketbolā Liepājā. Sacentāmies savā starpā 3 komandas (vēl arī no Liepājas un Kuldīgas).

Photo
Photo

Iespējams, no 1. septembra tulka pakalpojums nedzirdīgiem studentiem būs

17.06.2011

Vakar, 16. jūnijā, Saeima pirmajā lasījumā pieņēma grozījumus „Invaliditātes likumā”, kas atvieglos surdotulka pakalpojuma saņemšanas kārtību dzirdes invalīdiem, kuri apgūst izglītības programmu profesionālās pamatizglītības, profesionālās vidējās izglītības vai augstākās izglītības iestādē.

Photo
Photo

Grupas „Kiss” dalībnieks Pauls Stenlijs mūziku dzird citādāk

16.06.2011

Neraugoties uz dažādiem dzīves šķēršļiem – traumām, ievainojumiem, slimībām un citām nelaimēm – ir cilvēki, kas spējuši likt lietā savu iekšējo spēku un rast izturību savu mērķu īstenošanai.

Photo
Photo

Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas