Search form

Jaunumi

Photo

Es esmu šeit, lai arī es nedzirdu! Es varu strādāt!

28.01.2014

2013. gadā no 2. līdz 6. decembrim Rīgas internātvidusskolā bērniem ar dzirdes traucējumiem viesojās Eiropas Savienības Mūžizglītības programmas ietvaros Comenius projekta “I`m here, even if I can`t hear! I can do!” (Es esmu šeit, lai arī es nedzirdu! Es varu strādāt!) sadarbības partneri no Poznaņas un Minhenes. Tā bija visu projekta dalībskolu pirmā redzēšanās ar mērķi iepazīties un pastāstīt par projekta sākumposmā jau paveiktajiem darbiem un nākotnē veicamajiem darbiem.

Photo

Japāna: Oširo palīdz saviem līdzcilvēkiem ar dzirdes traucējumiem „izlauzties no čaulas”

27.01.2014

Skaistumkonkursu dalībniece, modele un uzņēmēja, kura bērnībā kļuvusi nedzirdīga, nesen sarīkoja īpašu modes skati, kuras laikā deva iespēju nedzirdīgajiem parādīt uz ko viņi ir spējīgi.

Photo
Photo

Pilnveidos sociālos pakalpojumus cilvēkiem ar redzes un dzirdes traucējumiem

24.01.2014

Labklājības ministrija (LM) plāno pilnveidot sociālās rehabilitācijas pakalpojumu un tehnisko palīglīdzekļu sniegšanu cilvēkiem ar redzes un dzirdes traucējumiem, lai viņiem uzlabotu iespējas iekļauties sabiedrībā, strādāt algotu darbu, iegūt izglītību un aprūpēt bērnus.

Photo
Photo

Grāmatu draugu ķēdē arī Rīgas skolas pārstāvji

24.01.2014

Jau rudenī, septembrī, skolas muzeja darbīgākie skolēni pieteicās vienam no Rīgas kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas pasākumiem – Grāmatu draugu ķēdei. Tas patiešām bija Gaismas ceļš, ko 18. janvārī, padodot grāmatas no rokas rokā, veidoja simtiem Latvijas cilvēku ceļā uz jauno Nacionālo bibliotēku – Gaismas pili. Un viņu vidū bijām arī mēs!

Photo
Photo

Arī tukumniekiem savi Gada cilvēki 2013... (foto)

23.01.2014

19. janvārī Rīgas RB Tukuma grupa pirmoreiz organizēja pati savu nominācijas pasākumu „Gada brīvprātīgais 2013”.

Photo

Beidzies basketbola maratons

22.01.2014

Veselus divus mēnešus – 2013. gada novembrī un decembrī turpinājās Rīgas Nedzirdīgo kausa izcīņa basketbolā, kas risinājās Rīgas 51. vidusskolā. Sacensības organizēja Rīgas sporta klubs „Nedzirdīgo sports” ar Andri Bergmani kā galveno organizatoru un sacensību tiesnesi.

Photo

Grāmatu ķēdē neiztika arī bez dejām!

21.01.2014

Arī nedzirdīgie piedalījās akcijā "Gaismas ceļā - Grāmatu draugu ķēde", kurā ikviens varēja stāties, lai palīdzētu grāmatām nokļūt no vecās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas uz jauno Gaismas pili. Pasākums notika 2014. gada 18. janvārī – ļoti aukstā, toties ļoti saulainā dienā.

Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas