Search form

Jaunumi

Photo

Uzmanību! Tiek meklēts mākslinieks zīmju valodai veltītā projektā (papildināts)

20.01.2014

No 2012. gada oktobra līdz 2015. gada maijam Leonardo da Vinci apakšprogrammas ietvaros ES Mūžizglītības programmā Erebrū universitāte (Zviedrija) īsteno starptautisku projektu, kurā piedalās 15 dalībvalstis, to skaitā no Latvijas puses – RC Zīmju valodas nodaļa. Projekts paredz arī šīs mājaslapas popularizēšanu un tās izmantošanu mācību procesā.

Photo

Liepājnieki pie barikāžu atmiņu ugunskura

20.01.2014

16. janvārī Liepājas biedrībā pirmoreiz notika 1991. gada Barikāžu atceres diena.

Photo

Meitenes un puiši, piesakieties skaistumkonkursam „Miss&Mister Deaf World and Europe 2014”

17.01.2014

LNS vadība ziņo, ka 2014. gada marta sākumā notiks nedzirdīgo meiteņu un puišu atlase skaistumkonkursam „„Miss & Mister Deaf World and Europe 2014”, un aicina nedzirdīgos jauniešus piedalīties šajā atlasē.

Photo

Rīgas domes lēmums: Nedzirdīgo bērnu internātskolas būvniecību vairs neatsāks

17.01.2014

Ziņu aģentūra Leta ziņo, ka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejā nolemts izslēgt no izglītības, kultūras un sporta nozarei nepieciešamo īpašumu saraksta zemesgabalu Murjāņu ielā, Juglas ezera krastā, kur pirms astoņiem gadiem tika ielikti pamati jaunajai Rīgas Nedzirdīgo bērnu internātskolai. Pamatojums – vairāku iemeslu dēļ šīs skolas būvniecība zaudējusi aktualitāti.

Photo

Rīdzinieki Pateicības dienā sniedz koncertu tukumniekiem

15.01.2014

10. janvārī Tukuma novada Dome ielūdza LNS RC (Rītausma) pašdarbnieku grupu uz pieņemšanu Pateicības dienā pie pilsētas mēra Jura Šulca.

Photo

Austrālija: Rada jaunu zīmju valodas tulkošanas iekārtu

14.01.2014

Divas portugāļu dizaineres, kuras strādā Sidnejā, Austrālijā, ar praktisku ideju vēlas uzlabot tiešo komunikāciju zīmju valodā. Dizaineru Katarinas Aranžas un Sofijas Santušas projektam, kas pašlaik uzsākts, nepieciešams tālākais finansējums jaunākās tehnoloģijas „Leap Motion” izstrādei, lai radītu zīmju valodas „tulkotāju” kaklarotas veidā.

Photo

Baltā bērnu eglīte Rītausmā (foto)

13.01.2014

Diemžēl eglītes svētkus šoreiz nevarēja saukt par baltiem, jo laukā sniega joprojām nebija arī šajās brīvdienās. Tomēr Rīgas biedrība tradicionāli organizēja īpašo Ziemassvētku pasākumu bērniem, kurš notika 11. janvārī kultūras centrā Rītausma. Tajā sirsnīgi bija gaidīti 16 bērni līdz 9 gadu vecumam un viņu pavadītāji.

Photo

Svētki: Nosaukti un apsveikti mūsu labākie 2013. gadā (foto)

10.01.2014

Tradicionālais svinīgais LNS Gada noslēguma vakars notika 20. decembrī Rehabilitācijas centra telpās „Rītausmā”.

Photo

Rokas, kas palīdz: Viena diena kāda teātra dzīvē

09.01.2014

Tas ir teātris, kur visu var saprast bez vārdiem. Tos aizstāj mūzika, ķermeņa kustības, acu izteiksme un, protams, rokas. It īpaši rokas – ar to palīdzību Maskavas teātra „Ņedoslov” (ko aptuveni var tulkot kā „Vārdos nepasakāmais”) nedzirdīgie aktieri uztur kontaktu ar skatītājiem zālē un apkārtējo pasauli.

Photo

Informācijas nodrošinātāji pārceļas no Jāņa sētas uz Elvīras ielu!

08.01.2014

No 6. janvāra visi laikraksta „Kopsolī” lasītāji laipni lūgti pēc decembra numura iegriezties LNS mītnē Elvīras ielā 19 (vecā māja, 2. stāvs).

Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas