Search form

Jaunumi

Photo

Liels gaviļnieku skaits apaļo gadu jubilāru godināšanas pasākumā „Zelta briedumā” (foto)

14.11.2011

Tradīciju pasākuma „Zelta briedumā” aizsākumi meklējami tālajā padomju laikā, un tas joprojām turpinās arī mūsdienās. Varam lepoties, ka starp Baltijas valstīm šāda tradīcija „iedzīvojusies” tikai Latvijā. Un tā 12. novembrī KC „Rītausma” starp divsimt apmeklētājiem bija 34 jubilāri, kas tika godināti par ilgi un krietni nodzīvoto mūžu…

Photo

Autovadītāja obligātā veselības pārbaude ar 50% atlaidi pirmajiem 100 pircējiem!

14.11.2011

Vai zināji, ka bez obligātās veselības pārbaudes Tava autovadītāja apliecība nav derīga? Vai esi pārliecināts, ka tavas iepriekšējās medicīniskās izziņas derīguma termiņš vēl ir spēkā? Tu taču esi apzinīgs auto vadītājs un negribi, lai ceļu policistam tevijāapbēdina ar naudassodu, jo bez derīgas obligātās veselības pārbaudes tev draud tieši tāds pats sods kā par braukšanu bez tiesībām!

Photo

Ventspilī tematiskais pasākums risinājās jautrā noskaņojumā

14.11.2011

29.oktobrī Ventspils RB klubā notika tematisks pasākums Pārventa - jauniešu saieti projekta Klusuma pasauleietvaros.

Photo
Photo

Japānā izstrādātā datorprogramma automātiski tulko tekstu zīmju valodā (video)

10.11.2011

Japānas ietekmīgās telekompānijas NHK Zinātnes un tehnoloģiju pētniecības laboratorija ir nākusi klajā ar jaunu tehnoloģiju. Tā spēj diktora runāto tekstu pārvērst zīmju valodā, ko uz televizora ekrāna demonstrē animēts (zīmēts) surdotulkotājas tēls. Tehnoloģiju paredzēts izmantot jaunāko ziņu raidījumu tulkošanai.

Photo
Photo

Muzikāla izrāde „Sudraba slidas” ar titriem visai ģimenei

09.11.2011

Latvijas Nacionālais teātris turpina piedāvāt izrādes ar titriem latviešu valodā cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem. Piektdien, 9. decembrī pl. 19 tiks izrādīta jauna muzikāla izrāde „Sudraba slidas” visai ģimenei.

Photo
Photo

Tiesa nodrošina slepkavībā apsūdzēta nedzirdīgā vajadzības

08.11.2011

Bridžveivas pilsētas (ASV, Ilinoisas štats) apsūdzētā nodalījuma stikla durvis tiesas zālē ir pilnībā aizklātas ar lielu baltu ekrānu un neviens neredz, kas aiz tā notiek. Liels TV ekrāns novietots tiesas priekšsēdētāja un zvērināto piesēdētāju priekšā, mazāks ekrāns atrodas uz aizstāvības galda. Zālē sēdošie aktīvi sarunājas zīmju valodā. Apmēram tā izskatās tiesas procesa sēdēs, kurā par nežēlīgu slepkavību tiek apsūdzēts nedzirdīgais Garijs Alberts.

Photo

Pie atmiņu ugunskura bija silti un omulīgi (foto)

07.11.2011

Uz atkal saredzēšanās pasākumu LNS projekta "Klusuma pasaule" ietvaros ar Eiropas Sociālā fonda un Latvijas valsts līdzfinansējumu kultūras centrā Rītausma sestdien no vairākiem novadiem ieradās bijušie un pašreizējie LNS, KC Rītausma, MRU darbinieki un viņu draugi.

Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas