Search form

Jaunumi

Photo

LSM: Dziedāt zīmju valodā. Interese par melodeklamāciju Latvijā aug

25.09.2023

Mūzika visā pasaulē vieno dažādas kopienas, un arī Latvijā vasarā aizvadīti kārtējie Dziesmu un deju svētki, ļaujot sirdīm pukstēt vienotā ritmā. Turklāt koru lielkoncertā "Tīrums. Dziesmas ceļš" skatītājiem bija iespēja pieredzēt zīmju valodas tulku uzstāšanos. Par to priecājas arī nedzirdīgo kopiena, paužot gandarījumu par krāšņās valodas atspoguļošanu tik plašas auditorijas priekšā. Vienlaikus Latvijas Nedzirdīgo savienībā (LNS) norāda, ka nedzirdīgo kori to plašākā izpratnē nepastāv, taču ir atsevišķi melodeklamētāji, kas padara dziesmu redzamu, izdziedot to ar rokām. Emocionālie priekšnesumi Latvijā audzējuši interesi par šo jomu un par surdotulka profesijas apgūšanu.

Photo

Latvijas Radio: Nedzirdīgo dienā atgādina – kopienai lielākās grūtības ir atrast darbu un saņemt izglītību

25.09.2023

24. septembris ir Pasaules nedzirdīgo diena, ko jau daudzus gadus atzīmē arī Latvijā. Ar to noslēgsies Nedzirdīgo nedēļa, kuras laikā notika visdažādākie pasākumi, kuru mērķis – veicināt nedzirdīgo kopienas pilnvērtīgāku iekļaušanos sabiedrībā. Latvijā kopumā ir aptuveni 2000 nedzirdīgu cilvēku un 30 000 cilvēku ar nopietniem dzirdes traucējumiem. Lai arī sabiedrības attieksme pret viņiem kļūst aizvien saprotošāka, tomēr joprojām bieži vien viņiem nākas justies kā "otrā plāna cilvēkiem".

Photo
Photo

LNS atpazīstamības kampaņa “Mēs esam dažādi, bet mūs vieno LNS”

22.09.2023

20. septembrī, jaunatklātajās Latvijas Nedzirdīgo savienības (LNS) Dienas centra telpās Elvīras ielā, notika LNS projekta “Demokrātijas kultūras laboratorija” 2. aktivitātes “Kampaņa organizācijas atpazīstamības un pozitīva publiskā tēla veicināšanai pilsoniskās sabiedrības attīstībai” diskusija. 

Photo

TV3: Pētījums atklāj, ka 40% nedzirdīgo nav zināšanu par savām tiesībām (video)

20.09.2023

18. septembrī projekta “Demokrātijas kultūras laboratorija” ietvaros notikušajā preses konferencē piedalījās vairāki žurnālisti, arī no TV3.

Photo

LTV: Lūdz nodrošināt tulkojumu zīmju valodā svarīgos pasākumos (video)

19.09.2023

Vakar, 18. septembrī, projekta “Demokrātijas kultūras laboratorija” ietvaros notikušajā preses konferencē piedalījās vairāki žurnālisti, tostarp LTV Ziņu dienests.

Tas tika atspoguļots LTV "Dienas Ziņās" pl.18 un "Panorāmā" pl.20.00.

Photo

Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas