Search form

Jaunumi

Photo
Photo
Photo

Tapušas jaunas pasakas videoversijā zīmju valodā ar ilustrācijām bērniem ar dzirdes traucējumiem

19.12.2022

Ir tapušas jaunas pasakas videoversijā zīmju valodā ar ilustrācijām bērniem ar dzirdes traucējumiem. Pasakas veidotas ar mērķi attīstīt valodu un stāstīt prasmi pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem.

Photo

Dailes teātrī izrāde cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem

15.12.2022

Dailes teātris 2023. gada 14. februāra izrādi “Smiļģis” piemērojis cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem, un tā būs skatāma ar latviešu valodas titriem.

Photo

Tautas deju kolektīvam “Rītausma” – 70

12.12.2022

26. novembrī mūsmājās “Rītausmā” tika atzīmēta Tautas deju kolektīva “Rītausma” 70 gadadiena. Šajā dienā bija iespēja noskatīties svētku jubilejas koncertu, kurā piedalījās dažādi deju kolektīvi: VPDK “Rītausma”, Dienas cents "Rītausma", “Rītausmas” jauniešu deju grupa un arī viesi – tautas deju kolektīvs "Viducis", senioru deju kolektīvs "Veldze".  

Photo

Iznācis “Kopsolī” novembra izdevums!

25.11.2022

Patriotu mēneša, novembra, izskaņā iznācis “Kopsolī” izdevums par aktuālākajām nedzirdīgo sabiedrībai un tās draugiem tēmām. Numuru iesāk LNS Goda biedres Līgas Baueres speciāli “Kopsolī” lasītajiem sagatavotā vēstule, aicinot svinēt valsts svētkus, pieminēt aizgājušos Svecīšu vakarā un iedegt pirmo sveci Adventes vainagā. Tā jau šajā svētdienā! Tāpat nacionālo svētku noskaņās izveidota krustvārdu mīkla par īpašajiem notikumiem novembrī. Aizpildi un pārbaudi savas zināšanas par aktualitātēm un vēsturi!

Photo

Tapa zīmju valodas vārdnīcas “Zīmju valodas pamati dažādu profesiju pārstāvjiem” un “Politika” (video)

21.11.2022

Šī gada sākumā LNS noslēdza līgumu ar Labklājības ministriju par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu bērnu pasaku un tematisko vārdnīcu videoversiju izveidei un tehnikas iegādei. Lai veicinātu latviešu nedzirdīgo zīmju valodas attīstību, pareizas latviešu zīmju valodas apguvi un lietojumu ikdienā un dažādu profesiju pārstāvju komunikāciju ar cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem, nodrošinot ar zīmju valodas apguves materiāliem.

Photo
Photo

Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas