21.04.2017
Valmierā kūkas cep paši
Jau no Starptautiskās sieviešu dienas valmierieši vairākus pasākumus sāk ar pašu ceptām kūkām. Arī 20. aprīlī uz atpūtas pasākumu “Kūku diena” Sintija Kārkliņa atnesa pašas ceptus šokolādes un citronu kēksus, bet Irina Jirgensone – bez cepšanas gatavotu torti no cepumiem.
Visiem ļoti garšoja, un kur tad vēl prieks, ka tādā veidā varam papildināt savas kulinārijas prasmes un demonstrēt tās arī citiem biedriem.
Uz maija mēneša ēdienu gatavošanas interešu klubiņu savu kūku apsolīja atnest Gunta Apsīte. Bet Dacija Zīle atklāja, ka viņai nav prasmes kūku cepšanā, tāpēc pacienās visus ar augļiem.
Šī klubiņa pasākumos piedalās arī biedrības vīrieši. Piemēram, Aleksejs Kraulis kādā reizē atnesa paša gatavotas vafeles un piedāvāja kaut ko sagatavot arī maija saietā. Arī Igors Kurzenkovs ir cienājis pārējos kluba dalībniekus ar pankūkām, kas ceptas, izmantojot tikai miltus un minerālūdeni, – garšoja pārsteidzoši labi!
Tāda pasādēšana pie kopīga galda raisa sarunas, viedokļu apmaiņu un saliedē biedrus.
Teksts: Dace Lāce
Foto: Igors Kurzenkovs