Search form

17.03.2014

Drukāt

LTV ar surdotulkojumu piedāvā vēl divus raidījumus

Photo

No šodienas, 17. marta, pl. 17.30 LTV ar surdotulkojumu sāk piedāvāt iknedēļas raidījumu „Skats no malas” tiešraidē internetā www.ltv.lv rubrikā „Tiešraide”, ziņo Sarmīte Plūme, LTV Dokumentālo raidījumu daļas redaktore.


„Skats no malas” – raidījums, kurā lietas vienmēr tiek sauktas īstajos vārdos. Raidījuma autors un vadītājs ir žurnālists Kārlis Streips, kas kopā ar trim Latvijas žurnālistiem pārrunā iepriekšējās nedēļas nozīmīgākās sabiedriski politiskās tēmas. Raidījumā piedalās skatītājiem pazīstami žurnālisti.
 
No rītdienas, 18. marta, pl. 21.15 LTV piedāvās iknedēļas raidījumu „Aktuālā intervija 1 :1” ar surdotulkojumu tiešraidē internetā www.ltv.lv . LTV 1. kanālā ar tulkojumu to varēs noskatīties piektdienās ap pl. 12. 30.
 
Raidījums „1:1” veidots pēc britu televīzijas hard talk parauga, kur studijā satiekas sabiedrībā zināma personība un žurnālists. Katru otrdienu 45 minūšu garā intervijā raidījuma viesi izjautā pieredzējušie žurnālisti Inga Spriņģe vai Gundars Rēders. Intervējamie tiek izraudzīti, vadoties pēc aktualitātēm vai konkrētās personas potenciālās ietekmes uz sagaidāmajiem notikumiem nākotnē. Raidījumā piedalās dažādu jomu pārstāvji – valsts pirmās amatpersonas, biznesa, kultūras un nevalstiskā sektora pārstāvji.
 
Atgādinām, ka trešdienās pl. 21.20 ar surdotulkojumu tiešraidē internetā var noskatīties raidījumu „Sastrēgumstunda” (LTV 1 ceturtdienās pl. 11. 30).
 
Savukārt pirmdienās ap pl. 21.30 raidījums „Sporta studija” ar surdotulkojumu tiešraidē internetā www.ltv.lv (LTV 7 otrdienās ap pl. 23).
 
Tātad ar surdotulkojumu tiešraidē internetā LTV piedāvā jau 4 raidījumus.
 
Vēl Latvijas Televīzija skolēnu brīvlaikā sarūpējusi ar subtitriem raidījumu „Dardarija” (raidījumu cikla atkārtojums skolēniem – kopā 5 raidījumi). Raidījums ir katru rītu pl. 10 no 17. līdz 21.martam LTV 1 kanālā.
 
Raidījuma vadītājs Renārs Zeltiņš ceļos pa Dardariju kopā ar pieciem pusaudžiem, kuriem ir dažādas aizraušanās. Dardarija ir zeme, kur iespējams darīt lietas, ko ikdienā nedarām. Lai tajā nokļūtu, atliek izdarīt pavisam vienkāršu lietu - atvērt acis. Un pēkšņi mēs ieraugām mums labi pazīstamo pasauli, tikai tagad tā kļuvusi daudz interesantāka.
 
Visi internetā www.ltv.lv ievietotie raidījumi ar surdotulkojumu LTV mājaslapā glabāsies veselu mēnesi. Izņēmums ir „ Sporta studija” – tikai 48 stundas. Tos var noskatīties šeit: http://www.ltv.lv/lv/dokumentalie/surdo/
 
 
Teksts: Inese Immure

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas