Search form

18.03.2014

Drukāt

18.marts - Vispasaules sociālā darba diena

18.martā Starptautiskā sociālo darbinieku federācija (The International Federation of Social Workers) atzīmē Vispasaules sociālā darba dienu, informē Labklājības ministrija (LM).


Vispasaules sociālā darba dienas mērķis ir pievērst uzmanību sociālā darba nepieciešamībai un ietekmei sabiedrības labklājības veidošanas procesā.
 
„Sociālo darbu kā valstiski svarīgu profesiju īpaši novērtējām krīzes laikā, kad sociālajiem darbiniekiem bija liela loma sociālā miera nodrošināšanā. Tas nenoliedzami ir psiholoģiski smags, bet ļoti nepieciešams darbs, jo bieži vien tieši sociālais darbinieks ir pirmā palīdzība, galvenā uzticības persona un atbalsts grūtībās nonākušam cilvēkam. Tāpēc šīs dienas atzīmēšana turpmāk arī Latvijā būtu jāiedibina kā tradīcija, godinot sociālā darba nozīmību un lomu labākas dzīves vides veidošanā,”pārliecināts labklājības ministrs Uldis Augulis.
 
Kaut gan visā pasaulē marta trešajā otrdienā atzīmē Vispasaules sociālā darba dienu, Latvijā šī tradīcija vēl nav iedzīvojusies.  LM rosina Likumā Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām to iekļaut kā atzīmējamo dienu. Šobrīd jau vairākus gadus Latvijā tradicionāli rudenī atzīmē sociālo darbinieku dienu.  To novembrī svin pēc pašu sociālo darbinieku iniciatīvas.
 
Atgādinām, ka 2013.gada nogalē apstiprināts politikas plānošanas dokuments Profesionāla sociālā darba attīstības pamatnostādnes 2014.-2020.gada, kas paredz aktualizēt šādu pasākumu esamību. Dokumenta mērķis ir veicināt izpratni par sociālo darbu un paaugstināt tā prestižu sabiedrībā. 
 
 
 
Informāciju sagatavoja: Renāte Andersone, Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas