Search form

09.06.2015

Drukāt

Tiksimies XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos!

Ļoti ātri ir aizskrējuši četri gadi. Atkal klāt Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki no 6. līdz 12. jūlijam Rīgā. Iepriekšējie notika 2010.gadā, un tajos ar izciliem panākumiem piedalījās Rīgas nedzirdīgo bērnu internātskolas šūšanas pulciņa meitenes, kuru darināto tērpu kolekcija “Piena krūze” ieguva “Sudraba diplomu”.


Ieva, Līga, Dace, Elīna un Madara – Dziesmu un deju svētku laureātes – jau beigušas skolu, bet tradīcijas turpinās. Arī šajos svētkos tiesības piedalīties skolēnu pašdarināto tērpu finālskatē izcīnījušas mūsu skolas  pulciņa “Tērpu laboratorija” meitenes – Ivita Kovaļevska, Ivonna Babiško, Emīlija Balode, Samanta Grundmane, Edīte Ķuze un Katrīna Poikāne.

Lai piedalītos pašdarināto tērpu finālskatē, meitenēm vajadzēja izcīnīt pirmo vietu Zemgales priekšpilsētā, pēc tam – arī Rīgas pilsētā, kur speciālajām skolām nebija nekādas atlaides – visus vērtēja pēc vienādiem kritērijiem. Un tā!

Aicinām visus 10. jūlijā pulksten trijos uz Rīgas Latviešu biedrības namu, lai atbalstītu mūsu skolas meitenes!

Pašdarināto tērpu finālskatē tērpu dizaina, šūšanas un rokdarbu pulciņu audzēkņi no visas Latvijas konkursā "Rakstu darbi" demonstrēs 30 veiksmīgākās tērpu kolekcijas. Mūsu meitenes arī to skaitā.

No 6. līdz 12. jūlijam Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā, Uzvaras bulvārī 2a, būs apskatāma Latvijas interešu izglītības mākslas pulciņu audzēkņu darbu izstāde "Rakstu darbi". Izstādē būs skatāmi veiksmīgākie keramikas, stikla, tekstila, metāla un citos materiālos atveidotie reģionālo izstāžu labākie darbi, to skaitā arī Rīgas nedzirdīgo skolas  audzēkņu Elīnas Gulbīnas, Lindas Kļavas, Valērijas Baškatovas, Edgara Kaņepa, Arta Bērziņa, Sigitas Dālderes un Jāņa Gravāna darbi, kas Rīgas izstādēs ieguvuši pirmo un otro vietu.

11. jūlijā no pl. 15 Vērmanes dārzā –  koncerts uz lielās skatuves  projekta „Mēs rakstām sevi Dziesmu svētkos”, kurā piedalīsies arī mazie Rīgas internātvidusskolas bērniem ar dzirdes traucējumiem dejotāji un melodeklamētāji. Īpašs lepnums par apģērbu modelēšanas un šūšanas pulciņa “Tērpu laboratorija” un profesionālās pamatizglītības programmas audzēkņu kopīgi darinātajiem tautas tērpiem mazajiem dejotājiem un melodeklamētājiem!

12.jūlijā – Svētku gājiens.

Tiksimies XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos!

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos gatavošanas procesā piedalījās vairāk kā 130000 dalībnieku, bet svētkos Rīgā piedalīsies labākie 37400 dalībnieki no visas Latvijas.

Svētkiem par godu atklāts īpašs alfabēts “Burt(u) burvība”, kas atspoguļo 33 Latvijas vērtības un kalpo par pamatu gaidāmajiem svētkiem.

Lai atspoguļotu gatavošanos XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem un pašu svētku norises, atvērta mājaslapa www.dziedundejo.lv

 

Ieva, Līga, Dace, Elīna un Madara 2010. gada Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku gājienā.

Ivita, Ivonna, Emīlija, Samanta, Edīte un Katrīna 2015. gada Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pašdarināto tērpu konkursos Zemgales priekšpilsētā un Rīgas pilsētā; pasākumā “Satiec savu meistaru” KC Iļģuciems.

Skolēnu izcīnītie XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laureātu diplomi Rīgas pilsētā.

Apģērbu modelēšanas un šūšanas pulciņa “Tērpu laboratorija” un profesionālās pamatizglītības programmas audzēkņu kopīgi darinātie tautas tērpiem mazajiem dejotājiem un melodeklamētājiem.

 

Teksts un foto: Raita Stepāne


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas