Search form

20.01.2016

Drukāt

Arvien vairāk iespēju izmantot mūsdienu tehnoloģijas, lai labāk dzirdētu

Photo

19. janvārī Rehabilitācijas centrā notika praktiska nodarbība vājdzirdīgajiem LNS darbiniekiem par pieejamību mūsdienu modernajiem tehniskajiem palīglīdzekļiem, kurus pašlaik piedāvā vai nākotnē piedāvās Surdotehniskās palīdzības centrs.


Ieva Rusule (attēlā 1. no labās), nodarbību apmeklētāja, dalās savās izjūtās:

“Mani sajūsmina tuvās nākotnes perspektīva, kas saistās ar FM sistēmu pielietojamību mūsu ikdienā - it īpaši savienojumā ar mobilo telefonu, kas mūsdienās ir lielākās nedzirdīgo sabiedrības rīcībā. Man jau izdevies izmēģināt šo iespēju, ka, nenoņemot dzirdes aparātu, ar neliela aizauss uztvērēja Musik-link un FM raidierīces palīdzību varu ļoti labi klausīties mūziku, sarunāties pa telefonu, īpaši, kad esmu ceļā un nevaru turēt telefonu rokā.

 Pagaidām ierīču savienošanai nepieciešams vads, bet drīzumā šāds savienojums būs bezvadu un tad telefons  ar pieslēgumu speciālai aplikācijai ziņos par daudzām svarīgām lietām,  piemēram, par durvju zvanu un pat par to, kas atrodas gaitenī pie durvīm, par mazu bērnu citā istabā, uguns draudiem utt.

Brīnišķīgi būs tas, ka, aizejot uz teātri, varēšu kaut vai skatuves maliņā nolikt FM raidītāju un pati, sēžot zālē, sadzirdēt visu skatuvē notiekošo.”

Surdocentra izpilddirektors Eduards Bērziņš-Lācis (attēlā 1. no labās) informēja, ka šī gada valsts budžetā paredzēta arī jaunākās paaudzes tehnisko palīglīdzekļu iegāde, bet jau tagad klientiem saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.1474 ir iespēja pašiem bez rindas tikt pie paaugstinātas funkcionalitātes ierīcēm, iegādājoties tās pašiem un pēc tam saņemot kompensāciju, kas vienāda ar iepirkuma cenu līdzīgai tehniskās palīdzības ierīcei.

Pirms tehniskā palīglīdzekļa iegādes jāiesniedz iesniegums SPC par savu vēlmi iegādāties šādu ierīci ar paaugstinātu funkcionalitāti.

 

Sagatavoja: Ilze Kopmane
Foto: Valdis Krauklis


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas