Search form

21.01.2016

Drukāt

Jaunieši piedalās “Erasmus+” pieredzes apmaiņās Itālijā

Photo

Ziemeļitālijā no 6. līdz 11. janvārim notika apmācību kurss „ Signs In Europe II” projekta “Erasmus+” ietvaros, kurā koordinatore ir Itālija, bet partneri – Latvija, Turcija, Baltkrievija, Armēnija, Bosnija, Maķedonija, Rumānija. LNS jaunieši piedalās šajā projektā, pateicoties Baltijas Reģionālajam fondam.


 Mērķa grupā ir jaunieši un tie, kas strādā ar jauniešiem (jaunieši ar dzirdes problēmām un tie, kuri strādā ar šādiem jauniešiem kā atbalstošās personas). Pēc apmācību kursa plānots, ka dalībnieki, atgriežoties savā vidē, īstenos kādas vietējās aktivitātes  kopīgi jauniešiem ar un bez dzirdes problēmām. No Latvijas apmācībās piedalījās Madara Indriksone,  Ilze Bukovska, Intis Zvirbulis, Ilva Cibuļska  (attēlā no kreisās).

Šis apmācību kurss mums sniedza pieredzi par to, kā  redzēt, iepazīt un izjust citu tautu kultūru, viedokļus un dzīvesveidu. Katras valsts pārstāvji dalījās savās zināšanās un  prasmēs, lai visi dalībnieki kopā varētu gūt jaunas atziņas un vēlāk, atgriežoties mājās, tās īstenot.

Apmācību kurss notika Nedzirdīgo institūtā Pianezza, Turīnā. Bija iespēja redzēt citu skolu līmeni un attīstību, salīdzināt to ar nedzirdīgo izglītības iestādēm Latvijā un secināt, ko mums vajadzētu papildināt vai novērst mūsu skolās. Norisinājās arī vairākas  praktiskās aktivitātes (ar bungām, dejām, teātra ainām u.c.), kurās dzirdīgie un nedzirdīgie dalībnieki tika motivēti mācīties cits no cita un atrast piemērotākos savstarpējās komunikācijas veidus. Tā bija lieliska iespēja sazināties ar cilvēkiem no 7 dažādām valstīm, iepazīt tos un kļūt par labiem draugiem.

Šī projekta ietvaros mēs apspriedām dažādu valstu nedzirdīgo kopienu situāciju plusus un mīnusus, līdz ar to radās iespēja uzzināt daudz jauna salīdzinājumā ar Latviju. Esam priecīgi  par dalību un pieredzes guvumu šajā projektā.

 

 

 

Teksts: Ilva Cibuļska
Foto: No personiskā arhīva


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas