Search form

04.03.2010

Drukāt

Liepājnieki uzvar Baltijas kantri – vesterna deju čempionātā

LNS Liepājas reģionālās biedrības nedzirdīgo deju kolektīva 2 grupas – „Deja klusumā” un „Vēju pilsēta” Alda Ādamsona vadībā piedalījās 5. Baltijas kantri – vesterna deju čempionātā 2010 (Baltic Country Western Dance Championships 2010) 26. – 28. februārī Rīgas Hanzas vidusskolas sporta zālē. Šajā čempionātā mūsu desmit liepājnieki piedalījās sociālo grupu kategorijā.


Tās ir starptautiskas dejotāju sacensības, kurās piedalās labākie Baltijas un Eiropas dejotāji, kā arī pasaules čempioni dažādās kantri – vesterna deju kategorijās no 12 valstīm: Lietuvas, Čehijas, Igaunijas, Zviedrijas, Īrijas, Dānijas, Spānijas, Vācijas, Lielbritānijas, Francijas un Nīderlandes.

Šajā pasākumā nedzirdīgie dejotāji lieliski izpildīja divas sarežģītas dejas (Cotton Eye Joe un Old pop in an oak), saņemot žūrijas atzinību un skatītāju aplausus.

Par liepājnieku dalību un uzvaru šajā čempionātā Liepājas nedzirdīgo deju grupas vadītājs Aldis Ādamsons stāsta: „Kad mums piedāvāja dejot, vispirms aprunājos ar savu deju kolektīvu, viņi piekrita.
Sākumā mums bija liels uztraukums, kad ieraudzījām ar skatītājiem pilno lielo zāli. Tas vēl pieauga, vērojot iespaidīgo žūriju, kurā bija arī ārzemju pārstāvji. Kad mūs „sanumurēja”, saspringām vēl vairāk. Apkārt pulcējās ļaudis no citām valstīm, bija dzirdamas svešvalodas. Mums bija otrais un trešais izgājiens savā grupā. Pēc tam sajūta bija vienreizēja, lieliska. Šī nebija izklaide, bet gan ļoti atbildīgs pasākums, kā sporta deju čempionāts. Un mēs to paveicām!
Visu dienu skatījāmies, kā citi dejoja. Vakarā notika apalvošana. Kad paziņoja, ka 3. vietas balva piešķirta mūsu grupai „Deja klusumā”, biju pagalam apjucis, pat nodomāju, ka kaut ko pārpratu. Pēc tam paziņoja par 2. vietu arī grupai „Vēju pilsēta”, un es vēl vairāk samulsu. Tikai ieraugot stikla kausu, sapratu, ka esam uzvarējuši.
Mūsu dejotāji bija ļoti laimīgi par uzvaru. Netrūka pat prieka asaru. Joprojām nevaru apjēgt, ka mēs tiešām esam uzvarējuši sacensībā ar 12 valstu dalībniekiem. Tas paliks Liepājas NB vēsturē! Liels paldies maniem dejotājiem – viņi tik braši turējās līdzās citiem. Bet mūsu dejošana turpinās! No sirds pateicamies arī Liepājas J. Čakstes 10. vidusskolai par iespēju izmantot zāli deju mēģinājumiem.”



Teksts: Ivars Kalniņš
Foto: Aldis Ādamsons


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas