Search form

15.03.2010

Drukāt

„Neprasi, ko LNS tev dos. Domā, ko tu pats tai vari dot...”

Photo

Tas ir citāts no laikraksta „Kopsolī”topošā 3.numura, kas ar daudziem  interesantiem  materiāliem par nedzirdīgo dzīvi mūsu valstī un pasaulē  nonāks lasītāju rīcībā šonedēļ. Domājams, īpašu  lasītāju uzmanību piesaistīs LNS prezidenta ARNOLDA PAVLINA atbildes uz „KS” korespondenta jautājumiem intervijā „Ikviens var kļūt par LNS biedru”.


Vai ir vērts iestāties LNS? Šo jautājumu pārdomāt daudzus rosina LNS  projekta „Klusuma pasaule” ietvaros  nesen atvērtā jaunā LNS mājaslapa  ar daļējiem   pieejamības  ierobežojumiem  tiem, kas nav LNS biedri. Tie attiecas uz pieeju jaunākajām videoziņām  un laikraksta  „Kopsolī” jaunākajiem numuriem elektroniskajā versijā, foto un video galeriju, kā arī uz iespēju pievienot komentārus  rakstiem un iepazīties ar LNS valdes un Domes lēmumiem. Nesapratnē ir daudzi LNS ne-biedri, kuriem līdz šim bija brīva pieeja visam mājaslapas  saturam.

LNS prezidents skaidro savienības nostāju šajā jautājumā, uzsverot, ka LNS galvenais pienākums ir rūpēties par saviem biedriem, nepārtraukti nodrošinot viņiem  arvien  plašāku un pilnīgāku informāciju. Pārējiem var tikai pajautāt – bet kāpēc jūs neesat LNS biedri?Viņš uzsver, ka ikvienam cilvēkam  ir  iespējams  iestāties lielajā un strādīgajā LNS kolektīvā.

Te noslēguma fragments no minētās intervijas!
“Un ne-biedriem es gribu teikt vienu vienkāršu lietu. Padomājiet par to labi – LNS bez jums dzīvo tīri labi, jūs bez LNS – slikti. Ja jums ir vai arī būs grūti, kur jūs iesiet? Kas palīdzēs? Mēs bijām, esam, būsim otrās mājas simtiem un tūkstošiem nedzirdīgo. Tikai no katra paša atkarīgs tas, vai viņš mūsu pastiepto roku satvers. Mums nekas nevienam nav jālūdz, nav jāpiedāvājas – mēs esam kā māte, kā tēvs, kā ģimene. Jūsējā. Nespļaujiet akā, no kuras jādzer.”

Ne-biedru uzmanībai!Turpat blakus „KS” 3. nr. publicēta informācija par to, kā iestāties LNS. Noteikumi pavisam vienkārši. Izpildot tos, kļūsiet par LNS biedru un jums vairs nebūs  nekādu  ierobežojumu  LNS mājaslapas  lietošanā,  tātad arī minētās intervijas izlasīšanai pilnā apjomā.

Tātad – kā kļūt par LNS biedru?
LNS var iestāties no 18 gadu vecuma jebkura fiziska un juridiska persona, kas atzīst LNS statūtus. Tos var izlasīt www.lns.lv, kā arī iepazīties ar tiem LNS centrālajā mītnē Rīgā, Elvīras ielā 19 vai Informācijas centrā Rīgā, Jāņa sētā 5, kā arī jebkurā no LNS deviņām reģionālajām biedrībām uz vietas:

Rīgā, Elvīras ielā 19,
Rēzeknē, J. Raiņa ielā 5a,
Smiltenē, Gaujas ielā 28,
Valmierā, Brīvības ielā 44,
Pļaviņās, Aiviekstes pagasts 1.Maija ielā 7,
Ventspilī, Lielā Dzirnavu ielā 24,
Kuldīgā, Piltenes ielā 20 – 1,
Daugavpilī, S. Mihoelsa ielā 54,
Liepājā , Kr.Valdemāra ielā 43.

Ja esat nolēmis iestāties LNS un izvēlējies, kuras biedrības aktivitātēs vēlaties iesaistīties (protams, vislabāk dzīvesvietas tuvumā), tad jādodas uz šo biedrību. Tur būs jāaizpilda iesniegums (veidlapu iedos biedrībā), pievienojot divus 3x4 foto.
Par jaunu biedru uzņemšanu lemj reģionālās biedrības valde. Uz valdes sēdi jāuzaicina arī pats cilvēks, kurš vēlas iestāties LNS.
Pēc pozitīva valdes lēmuma par uzņemšanu, būs jāsamaksā iestāšanās nauda (viens lats) un par apliecību – 0. 25 lati. Katru gadu jānomaksā biedra nauda (trīs lati).Tiem, kuri vēlas LNS iestāties atkārtoti , iestāšanās nauda –   5 Ls.
Biedrs jebkurā laikā var izstāties no LNS, iesniedzot rakstisku paziņojumu savai reģionālajai biedrībai.

Nāciet un pievienojieties LNS saimei!
 

Sagatavojusi: Ilze Kopmane

 


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas