Search form

15.02.2010

Drukāt

Slepkavība Imantā



 
 
Lai arī tiek izskatīta „skaļa” krimināllieta, tiesas sēžu zālē valda neparasts klusums. Tas tāpēc, ka abi apsūdzētie un vairums no tiesas sēdes vērotājiem, kas ieradušies atbalstīt tiesājamos, ir nedzirdīgie.
 
Pērnā gada aprīlī jau tika stāstīts par to, ka Rīgā, Imantā pastrādāta slepkavība. Atkritumu konteinerā pie daudzdzīvokļu nama no rīta tika atrasts paklājā ievīstīts vīrieša līķis.
 
Kā telekanālam TV5 pastāstīja prokurore Viktorija Šumska, tad, noskaidrojot upura personību, aizdomās turamie tika izskaitļoti gandrīz uzreiz, un tie izrādījās divi šī nama iedzīvotāji – civillaulībā dzīvojošie nedzirdīgie Jeļena Kedere un Andis Meilus. Saskaņā ar policijas versiju dzīvoklī notikusi iedzeršana, kurā piedalījušies abi apsūdzētie un nogalinātais Andrejs, kurš īrējis istabu viņu dzīvoklī. Izcēlies strīds par to, ka Andrejs nav nomaksājis parādu par istabas īri. Strīdam saasinoties, Meilus smagi piekāvis Andreju un pēc tam ar trīs naža dūrieniem kaklā nogalinājis īrnieku. Vēlāk upuris ievīstīts paklājā un izmests atkritumu konteinerā.
 
Apsūdzētie apgalvo savādāk: tiešām esot bijis strīds, bet ar nazi uzbrucis pats Andrejs, kurš draudējis Jeļenai, ka to nodurs. Starp vīriešiem sācies kautiņš, un Andis nejauši pārgriezis Andreja miega artēriju.
 
Prokurore uzskata, ka apsūdzētajiem ir tiesības uz savu versiju, bet lietiskie pierādījumi, tajā skaitā tiesu medicīniskās ekspertīzes slēdziens, rāda, ka slepkavība nav bijusi nejauša, turklāt Andim pēc aizturēšanas slepkavības izdarīšanas dienā nav bijuši pat niecīgākie miesas bojājumi.
 
Prokurore bez tam uztur prasību arī par to, ka noziegums veikts vainu pastiprinošos apstākļos – alkohola reibumā un izmantojot upura bezpalīdzīgo stāvokli. Meilusam draud bargs sods – vismaz 10 gadi brīvības atņemšanas vai pat mūža ieslodzījums. Turklāt tiesneši var ņemt vērā, ka viņš jau iepriekš ir tiesāts.
 
Meilusa civilsievai Jeļenai gaidāms maigāks sods.
 
Lietas izskatīšana tiesā turpinās.
 
Pēc telekanāla TV5 materiāliem sagatavojis:  Pēteris Vilisters
15.02.2010


Atpakaļ

Uz augšu

Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas