Search form

05.05.2010

Drukāt

Valmierieši ielūkojas dzirdīgo darba un atpūtas pasaulē

Photo


Projekta „Klusuma pasaule” aktivitātes „Motivācijas programma reintegrācijai komūnā un dzirdīgo sabiedrībā”  pasākumu cikla „Iekļaujies!” ietvaros 21. aprīlī valmierieši devās uz A/S Valmieras Stikla šķiedra ražotnēm, lai iepazītos tuvāk ar strādājošo darba apstākļiem šajā uzņēmumā un to sociālajām garantijām. Personāldaļas vadītāja iepazīstināja nedzirdīgos ar profesionālajām prasībām uzņēmumā strādājošajiem.

 Diemžēl šobrīd likumdošanā ir atrunāts, ka nedzirdīgie tur nevar strādāt, kaut gan padomju gados vairākiem Valmieras RB biedriem  tur bija darbavieta.


Foto: Māris Miezītis

Jau iepriekš minētā pasākumu cikla ietvaros  24. aprīlī valmierieši devās uz reģiona iedzīvotāju iecienīto kultūras un atpūtas kompleksu „Mazais Ansis”. Pasākuma dalībnieki iepazinās ar oriģinālajām latviešu senlaicīgajām būvēm un ēkām, kas no savām vēsturiskajām vietām pārvestas uz „Ansīšiem”, ar ēku restaurācijas un pārcelšanas tehnisko risinājumu, izzināja saimnieku domas un ieceres, veidojot šo kompleksu ar plašā teritorijā izvietotajām koka skulptūrām un instalācijām. Tur radītas daudzpusīgas iespējas saturīgi pavadīt brīvo laiku, iesaistoties aktivitātēs savas dzīves kvalitātes uzlabošanai.



Vairāk foto - galerijā.

Teksts: Iveta Lāce-Miezīte
Foto: Dace Lāce un Igors Kurzenkovs

 


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas