Search form

10.05.2010

Drukāt

Trešā: Latgales novada konference Daugavpilī

Photo

LNS projekta „XXI gadsimts. Nedzirdība. Līdzdalības evolūcija” ietvaros nedzirdīgo novadu konferenču ciklā „Mēs – pilsoniskās sabiedrības daļa” 8. maijā Daugavpilī notika Latgales novada nedzirdīgo konference.


Tajā piedalījās ne tikai Daugavpils, bet arī Rēzeknes un Preiļu teritorijā dzīvojošie nedzirdīgie.

Šajā pasākumā klāt bija arī Latvijas Nedzirdīgo savienības prezidents Arnolds Pavlins un LNS viceprezidente un Rēzeknes reģionālās biedrības vadītāja Sandra Gerenovska. Diemžēl neieradās uzaicinātais vietējās pašvaldības pārstāvis, viņš bija aizņemts ar kara veterānu sveikšanu.

Pasākuma atklāšanas brīdī tika iededzināta svece par godu gaidāmajai LNS 90 gadu jubilejai. Pēc tam Daugavpils reģionālās biedrības priekšsēdētāja Elvīra Čaika nolasīja monitoringa ziņojumu. Projekta vadītājs Arnolds Pavlins iepazīstināja klātesošos ar projekta būtību un svarīgumu nedzirdīgo auditorijai, kā arī mudināja dalībniekus iesaistīties dažādos tā pasākumos.

Nobeigumā risinājās diskusijas par biedrībām aktuāliem jautājumiem, iespēju nedzirdīgajiem klientiem izmantot dažādus pakalpojumus.

Noslēdzot šo konferenci, divi daugavpilieši Česlavs Slavinskis un Andrejs Potašenko ar ziediem sveica visas māmiņas Mātes dienā.

Daugavpils RB vadītāja Elvīra Čaika par šo konferenci atzina: „Tas bija noderīgi un interesanti – būt kopā ar kaimiņu biedrību. Bija ko padomāt, salīdzinot abu biedrību statistiku un darbu. Piemēram, Rēzeknē vairāk brīvprātīgo piedalās dažādu pasākumu īstenošanā, bet pie mums cilvēki gaida, ko piedāvāsim. Derētu līdzīgu konferenci organizēt arī turpmāk, lai dalītos pieredzē ar citām biedrībām.”

Projekta konferenču cikls noslēgsies 15. maijā Valmierā, kur notiks Vidzemes novada nedzirdīgo konference.



Vairāk foto – galerijā.
 
Teksts un foto: Ivars Kalniņš
_____________________________________________________________________________
Projektu atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija EEZ finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta ietvaros un Latvijas valsts ar Sabiedrības integrācijas fonda starpniecību.

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas