Search form

24.05.2011

Drukāt

Rīgas biedrības konferencē

Photo

Sestdien, 21. maijā Rīgā notika LNS lielākās biedrības Rīgas reģionālās biedrības 35. konference, uz kuru ieradās 58 delegāti.


Priekšsēdētāja Māra Lasmane atskaites ziņojumā minēja, ka pašlaik biedrībā ir 13 grupas un 1076 biedri, no tiem 26 ir dzirdīgie. Pārskata periodā tika uzņemti 59 jauni biedri, atkārtoti uzņemti 9 biedri, izslēgti un atskaitīti 24 biedri, uz citām biedrībām pārgājuši 12 biedri, un no citām biedrībām uzņemti 8 biedri. Salīdzinot ar iepriekšējo periodu, biedru skaits ir pieaudzis par 14 biedriem.

Diskusijās delegāti runāja par sāpīgiem sociālajiem jautājumiem, piemēram, par to, ka vajag cīnīties, lai varētu saņemt vienlaikus gan bezdarbnieka pabalstu, gan pensiju, par darba trūkumu, par sliktu tulka redzamību TV ziņās. Vairāki delegāti izteica bažas par skolēnu zemo izglītības līmeni un ētisko audzināšanu.

Konferences delegāti apstiprināja četrus jaunus Rīgas reģionālās biedrības goda biedrus: Olgu Anufrijevu, Birutu Lasmani, Maigu Elbroti un Juri Elbrotu. Priekšsēdētāja vēlēšanām tika izvirzīti veseli septiņi kandidāti, tomēr visi atteicās, izņemot Māru Lasmani. Viņa arī atkārtoti kļuva par biedrības priekšsēdētāju. Pēc tam tika ievēlēta jaunā valde 9 cilvēku sastāvā (agrāk bija 7). Tajā būs Māra Lasmane, Vita Kamare, Jautrīte Groma, Elfa Zariņa, Brigita Aldersone, Jadviga Bočkāne, Andris Bergmanis, Feodose Lepeša un Inese Immure.


Plašāka informācija būs nākamajā „Kopsolī” numurā.
 


Vairāk foto - galerijā.
 
Teksts: Zigmārs Ungurs
Foto: Zigmārs Ungurs un Valdis Krauklis

 


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas