Search form

07.02.2012

Drukāt

Tulki un citi speciālisti pārceļas uz jauno ēku (foto)

Pagājušajā nedēļā LNS mītnē Rīgā, Elvīras ielā 19 sākušies pārcelšanās darbi. Uz jaunām mājām pārcēlās LNS Komunikācijas centrs, LNS Zīmju valodas centrs un LNS viceprezidente Sandra Gerenovska, kura saskaņā ar LNS valdes lēmumu LNS vadīs jauno SIA „Rehabilitācijas centrs”.


Tā kā jaunā mājā visi kabineti jau ir aprīkoti ar jaunām mēbelēm un datortehniku, pārcelšanās darbi noritēja ātri – no vecās darbavietas līdzi bija jāņem tikai dokumenti, grāmatas un citas sīkas lietas.


 
LNS Komunikācijas centra darbinieki – surdotulki – pieņems apmeklētājus 1. stāvā, savukārt Zīmju valodas centra darbinieki strādā 3. stāvā. Telpas ir lielas, gaišas un siltas.

 
Uz jaunajām telpām jau pārcēlušies arī sociālie darbinieki. Viņus var satikt 2. stāvā. Vakar šeit darbu uzsāka arī sociālā rehabilitētāja Vita Kamare. Viņas darba vieta šobrīd atrodas pirmajā stāvā.
 
Jaunās ēkas pirmajā stāvā pie sienas ir liels stends, kur apmeklētāji var izlasīt informāciju par to, kurā stāvā, kurā kabinetā atrodas vajadzīgie speciālisti.
 
Kā paskaidroja, LNS Rehabilitācijas centra vadītāja S. Gerenovska, viņa pati strādās gan 1., gan 3., stāvā. Viņa turpinās paralēli vadīt gan Komunikācijas centru, gan risina SIA „Rehabilitācijas centra”  izveides, telpu uzturēšanas u.c. jautājumus, jo papildu štata vietām trūkst finansējuma.
 
Vēl S. Gerenovska pastāstīja, ka  Komunikācijas centrā pastāvīgā darbā pieņemts jauns tulks Elza Volonte. Tas nozīmē, ka tagad rīdziniekiem būs par vienu tulku vairāk, un  Rīgas reģionā dzīvojošie un arī visā Latvijā dzīvojošie nedzirdīgie, kuriem ir dzeltenā karte un kuriem ir nepieciešams tulks Rīgā vai Rīgas reģionā, varēs izmantot 4 tulku (Daces Piternieces, Ārijas Mednes, Sarmītes Ķuzules un E. Volontes) zīmju valodas tulka pakalpojumu sociālo un sadzīvisku problēmu risināšanā.
 

Vairāk foto - galerijā.
 
Iepriekšējās LNS Komunikācijas centra telpās tagad strādās SIA „LNS Nekustamie īpašumi” vadītājs Laimonis Paulēns, bet par Zīmju valodas centra telpu turpmāko izmantošanu šobrīd nav informācijas.
 
Savukārt Informācijas centrs nepārcelsies uz jaunām telpām, bet turpinās darbu Jāņa sētā 5, kamēr Latvijas Nedzirdīgo savienība atradīs nomnieku šīm telpām.
 
 
Teksts: Inese Immure
Foto: Laura Gaile
Foto paraksti: Inese Immure

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas