Search form

08.03.2012

Drukāt

Taksists ar zīmju valodas prasmi piedāvā lētu taksometra pakalpojumu

Photo

Nereti nedzirdīgajiem rodas grūtības, kad jāizsauc taksometrus – tad jāsūta īsziņa kādam dzirdīgajam cilvēkam, lai viņš izsauktu taksometru. Bet nakts stundās šie pakalpojumi nedzirdīgajiem gandrīz ir nepieejami, ja viņi neatrodas dzīvās satiksmes tuvumā. Tagad ir iespēja izmantot pakalpojumu, ko piedāvā zīmju valodas pratējs taksists Armands Brūvers.


Minētais taksists piedāvā pārvadāt 6 cilvēkus. Viņu var izsaukt visu diennakti, bet parasti viņš strādā no pl. 8 līdz 22.
 
Par izsaukumu jāmaksā 0,50 Ls, bet par braukšanu0,25 Ls/km, savukārt gaidīšana0,09 Ls/min. Tas ir lētākais tarifs.

Lai izsauktu šo taksistu, jāsūta īsziņas uz 26324923, var arī savlaicīgi rakstīt uz e-pastu: [email protected].
Klientam SMS jānorāda, kur jāsagaida un uz kurieni jāved. Bet lūgums neizsaukt gadījumos, kad vajag īsam braucienam, piemēram, iekāpt Brīvības ielā 26 un aizvest uz Brīvības ielu 100. Tas nebūtu prātīgi, jo pašam  Armandam jābrauc no Imantas.
 Ja klients iepriekš pabrīdina par vajadzīgo taksometra pakalpojumu naktī, viņš operatīvi varēs atbraukt uz norādīto vietu. Taksists atbildēs uz katru SMS.
Armands var piepalīdzēt arī ar tulkošanu zīmju valodā, ja ir tāda vajadzība, bet būs jāmaksā par taksometra stāvēšanu pēc tarifa –  0,09 Ls/min.

Armands pārvadā klientus arī ārpus Rīgas, par to  rēķinot 0,25Ls/km (turp un atpakaļ), ir iespēja sarunāt arī individuāli (degviela maksa + 1,5 – 2 Ls/stundā). Dažreiz viņam jābrauc uz Daugavpili un Liepāju, tad var paņemt klientu līdzi par līdzvērtīgu autobusa biļeti.

Šim taksistam ir taksometra pakalpojumu licence, kuru izsniegusi Rīgas Dome. Viņa automašīnai  izieta tehniskā apskate, tāpat arī skaitītājam. Par pakalpojumu izmantošanu klientam tiek iedots čeks.
 
 
Teksts: Ivars Kalniņš

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas