Search form

12.03.2012

Drukāt

Festivāls „Rīga spēlē 2012” uzsāk savu gaitu KC „Rītausma”: mūsējie ar trīs izrādēm izpelnās žūrijas atzinību

Photo

Šogad Rīgas Domes organizētais amatierteātru festivāls „Rīga spēlē teātri 2012” notiek 7. – 31. martā. Šajā festivālā 12 dažādās Rīgas vietās skatāmas 35 amatierteātru izrādes. Festivālam starts tika dots KC „Rītausma” 7. martā ar trīs publikai vēl nerādītām izrādēm. Zāle bija pilna apmeklētājiem, kuri aizrautīgi sekoja skatuves darbībām.


Pirmā izrāde bija KC „Rītausma” drāmas ansambļa iestudējums režisores Dzintras Kukšas vadībā – Rūdolfa Blaumaņa luga „Īstā līgaviņa”. Satura pamatā bija saimnieka dēla Ješkas (Jura Elbrota) meklējumi pēc sievas, kas Ješkam beidzas laimīgi, atrodot savu otro pusīti (Maigu Elbroti).

 Otrā izrāde „Viendien lasīju avīzi” – unikāls kopprojekts, kuru īsteno KC „Rītausma” un biedrības „Rūpju bērns” dienas aprūpes centrs „Cerību ligzda”. Šajā izrādē iesaistījušies dažādi aktieri. Tas ir stāsts par to, kā avīžu pasaulē cilvēki uz skatuves atrod kopīgu valodu un piedzīvo brīnumus… Režisores: Aija Treimane, Marika Antonova un Antra Puriņa (pati piedalījās arī izrādē ).

Trešais – mūzikls „Saules spēles” bija integratīvs Rīgas Raiņa 8. vakara (maiņu) vidusskolas jauniešu un pedagogu radošs kopprojekts, kurā iesaistīti arī Rīgas 1. speciālās internātpamatskolas skolēni. Uzvedumā sniegtas tautasdziesmu improvizācijas par sauli, izteiksmīgi izmantojot mūziku, dejas kustības, ritmu un zīmju valodu. Mākslinieciskā vadītāja Marika Antonova.

Visas trīs izrādes atzinīgi novērtēja festivāla „Rīga spēlē teātri 2012” žūrija. Izskanēja arī solījums Raiņa skolas mūziklu „Saules spēles” iekļaut Rīgas pilsētas svētku programmā.

Par to plašāk lasiet laikraksta „Kopsolī” aprīļa numurā.


Teksts: Ivars Kalniņš
Foto: Juris Grundulis
 


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas