Search form

23.03.2012

Drukāt

Rēzeknē: apspriež jauniešu nodarbinātības jautājumus un boulinga draugi ieripina pavasari

17. martā Rēzeknes biedrībā uz pārrunām par tēmu „Jauniešu ar dzirdes traucējumiem problēmas nodarbinātībā” pulcējās gan vietējie jaunieši, gan no citām biedrībām, gan arī tie, kas vēl nav nevienas biedrības sastāvā. Diskusiju vadīja Inese Geduša.




Jaunieši, kas strādā ārzemēs, stāstīja par savu pieredzi turienes darbā, par problēmām, ar ko saskaras mūsu nedzirdīgie jaunieši, būdami ārpus Latvijas. Daudzi no viņiem uzsvēra, ka darbam ārzemēs ir ļoti svarīga prasme zināt angļu valodu, un atzina, ka lolo cerību  kādreiz tomēr atgriezties dzimtenē, jo ļoti pietrūkst savu māju sajūtas. Pārrunu dalībnieki atzina, ka Latvijā  ļoti grūti atrast darbu, tāpēc arvien vairāk plāno doties strādāt ārzemēs.
 
Klāt pavasaris, un, lūk, pēc šīm nodarbībām  interešu klubs „Juniors” aicināja ikvienu klātesošo simboliski ieripināt pavasari arī Latgalē, piedaloties šajā dienā organizētajās tradicionālajās boulinga sacensībās, kas notiek jau vairākus gadus tieši martā.
 
Kopumā sacensībās piedalījās 21 dalībnieks: bija gan dzirdīgie cilvēki, gan personas ar dzirdes traucējumiem. Jāatzīmē, ka mūsu biedriem ir daudz dzirdīgo draugu, kas labprāt piedalās kopējos pasākumos. Un daži no viņiem pat  iemācījušies dažas zīmes, lai spētu veiksmīgāk komunicēt. Sacensības notika jautrā un sirsnīgā gaisotnē.
 
Liels paldies IK „Juniors” par šo sacensību organizēšanu!


Vairāk foto - galerijā.

Teksts: Mārīte Truntika
Foto: Inese Geduša un Līga Pauniņa

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas