Search form

13.04.2012

Drukāt

Valmierieši vēlas pajautāt: Vai tu zini, kas tas ir un kā tas garšo?

Tā kā valmierieši ir ļoti zinātkāra tauta, tad daudzas biedrības aktivitātes notiek arī ārpus projekta pasākumiem. Šeit tikai par vienu no tām!


Valmierā jau labu laiku darbojas garšvielu veikaliņš „Avokado”, kur plaukti pilni ar paciņām, maisiņiem, burciņām, pudelītēm, trauciņiem, kas piepildīti ar visu ko  smaržīgu un skaistu, bet nosaukumi pavisam sveši un nesaprotami.
 
Tad nu vienu dienu savācāmies ziņkārīgo bariņš un pieteicām ekskursiju šī veikaliņa saimniecei, lūdzot pastāstīt mums kaut ko par šiem krāsainajiem pulverīšiem, graudiņiem, eļļām un pastām.
 
Tā nokļuvām brīnumainā garšvielu pasaulē. Veikaliņa saimniece bija ļoti laipna un pretimnākoša, daudz pastāstīja gan par garšvielu maisījumiem ēdienam, gan par eļļu pielietošanu –  arī kosmētikā.
 
Mēs daudzi šo to  esam redzējuši tikai TV raidījumos, un tikai daži arī paši baudījuši eksotiskus austrumu ēdienus, kas gatavoti ar bagātīgām svešzemju garšvielām. Izrādās, garšvielas noder ne tikai ēdiena garšas uzlabošanai, bet arī veselības nostiprināšanai un slimību profilaksei.
 
Līdz šim likās, ka tikai 1001 nakts pasakās burvis no pulverīšiem vāra burvju dziru, bet izrādās, ka arī mēs paši, ikdienā pārtikā lietojot vienu vai otru garšvielu, varam panākt pozitīvas izmaiņas savā pašsajūtā. Droši vien arī jūs gribat zināt, kas un kā jālieto? Tomēr šoreiz mēs to paturēsim noslēpumā! Dodieties ekskursijās un izziniet paši garšvielu pasauli!
 


 

Teksts: Iveta Lāce-Miezīte
Foto: Dace Lāce


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas