Search form

02.08.2012

Drukāt

Olimpisko spēļu mājaslapa arī zīmju valodā

„Londonas Olimpiskās spēles ir spēles ikvienam un mēs esam apsolījuši veidot mūsu mājaslapu pieejamu, cik vien iespējams, ” raksta spēļu oficiālā mājaslapa London2012.com.


London2012 mājaslapa parūpējusies par nedzirdīgajiem cilvēkiem, piedāvājot viņiem plašu informācijas klāstu britu zīmju valodā www.london2012.com/bsl/.   Zīmju valodā var atrast informāciju par jebkuru tēmu, sākot no informācijas par Olimpisko spēļu apmeklēšanu un organizācijām, kas iesaistītas Londonas spēļu norisē, līdz iepazīstināšanai ar katru olimpisko sporta veidu. („BSL” – šis burtu salikums nozīmē „British sign language” – britu zīmju valoda.)
 
Oficiālās mājaslapas zīmju valodā sākumlapā kreisajā pusē ir vairākas informācijas sadaļas. Katras dienas notikumu apskatu zīmju valodā skatiet sadaļā „Day by day”. Savukārt „Spectators” sadaļā sniegta detalizēta informācija tiem, kas apmeklē Olimpisko spēļu pasākumus.  Skatītājiem domātā informācija sadalīta  vairākas apakšsadaļās. Atsevišķi tiek stāstīts par pieejamību, biļetēm, ceremonijām, izstādēm un nokļūšanu Olimpiskajās spēlēs.  
 
Arī sadaļai „Join in” ir vairākas  apakšsadaļas. Šeit var atrast informāciju gan par lāpu stafeti , festivāliem un pasākumiem un vietām, kur var sekot Olimpiskajām spēlēm uz lielā ekrāna tiešraidē.  
 
Informāciju par katru Olimpisko sporta veidu BSL meklējiet sadaļā „Sports”.
 
Londonas Olimpiskās spēles noteikti var uzskatīt par draudzīgāko pasākumu nedzirdīgiem cilvēkiem, un tas, ka informācija zīmju valodā ir pieejama galvenajā Olimpisko spēļu mājaslapā , ir unikāls paraugs, pēc kā vajadzētu tiekties arī Latvijai.
 


 
Teksts: Inese Immure

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas