Search form

03.08.2012

Drukāt

Aculiecinieka ieskats skaistumkonkursa „Miss & Mister Deaf International 2012” norisē Turcijā

Jūlija nogalē Ankarā, Turcijā, norisinājās starptautiskais meiteņu un puišu skaistumkonkurss „Miss & Mister Deaf International 2012”. Iepriekšējos gados šis pasākums notika Amerikā, bet šogad Eiropā.


 Pirmoreiz tajā piedalījās arī nedzirdīgie puiši. Konkursā startēja 22 meitenes un 13 puiši no dažādām pasaules valstīm, un viņu vidū no Latvijas –  Aleksejs Smirnovs. 


 
Pēc nedēļas mēģinājumiem 27. jūlijā šī skaistumkonkursa fināls notika Ankaras lielveikalā „Kentpark”.  Dalībniekiem bija jāveic 3 iznācieni: nacionālos tērpos, brīvos apģērbos un vakartērpos. Ņemot vērā Turcijas Ramadānu ( gavēnis, atturības periodsaut.), peldkostīmu demonstrējums nenotika. 
 
Fināla apmeklētājus izklaidēja populārais amerikāņu nedzirdīgais šovmens Džons Maucers (John Maucere), kurš ar savu plastisko  zīmju valodu šo pasākumu padarīja ekskluzīvu. Efektīgs bija arī moderno tehnoloģiju pielietojums, kas fonā nodrošināja skatuvē notiekošās darbības atainošanu. 


 
Titulu „Miss Deaf International 2012” ieguva Natālija Rabava no Baltkrievijas, bet „Mister Deaf International 2012” – Cevats Simseks no Turcijas. Mūsējais Aleksejs Smirnovs neiekļuva ne piecniekā, ne desmitniekā.


 
Par dalību šajā konkursā un saviem rezultātiem Aleksejs stāsta: „Sākotnēji biju plānojis būt manas meitenes (no Lietuvas) pavadonis, bet pēdējā brīdī mani pierunāja piedalīties pašam. Nolēmu izmantot iespēju, kaut arī nebiju kārtīgi sagatavojies. Vispār man bija interesanti –  neatkarīgi no rezultāta.”
 
 Skaistumkonkursa dalībniekiem bija nodrošināta luksusa izmitināšana pieczvaigžņu viesnīcā „JW Marriot” ar normālu ēdināšanu. Bet, kopumā vērtējot, konkursa programma nebija kvalitatīva. Arī fināla apmeklētāju skaits bija niecīgs biļešu augstās cenas dēļ.

Plašāk par šo skaistumkonkursu un manu interviju ar Alekseju Smirnovu lasiet  „Kopsolī”.
 
 
 
Teksts un foto: Ivars Kalniņš

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas