Search form

06.08.2012

Drukāt

Plosti pa Gauju – jau otro vasaru (foto)

Pussimts dalībnieku jaukā atmiņā paliks divu dienu atpūtas brauciens pa mūžam skaisto Gauju, kuru jau otro gadu organizēja Rīgas biedrība 28. – 29. jūlijā no Cēsīm līdz Siguldai.


Atšķirībā no iepriekšējās vasaras šoreiz kanoe vietā bija apaļš gumijas plosts, kurā var ievietoties 10 – 12 cilvēki. Turklāt tas radīja lielākas ērtības tieši nedzirdīgajiem – brauciena laikā viņi brīvāk varēja komunicēt zīmju valodā.


 
Vasaras siltums lutināja uzņēmīgos braucējus, kuri bija devušies aizrautīgajā piedzīvojumā pa straujūdens Gauju – populāro ūdenskrātuvi, kuru izmanto ne vien Latvijas iedzīvotāji, bet arī ārzemnieki, kaut arī šovasar lietus bijis vairāk nekā parasti.


 
Braucienā piedalījās ne tikai rīdzinieki, bet arī tukumnieki, jelgavnieki, liepājnieki, igauņi, angļi. Kopā 56 dalībnieki. Pēdējā brīdī gadījās arī citi gribētāji, bet viņiem pašiem būtu jārūpējas par plostiem. Neviens negribēja to darīt bez Rīgas biedrības palīdzības. Tā ir laba mācība tiem, kas neievēro pieteikšanās termiņu. 
 
No dalībniekiem visvecākie bija Anatolijs Stepaņuks, Helēna Klapote un Zigrīds Žuhovskis, bet mazākais no Anglijas – 3 gadi. Šajā pasākumā bija padomāts par dalībnieku komfortu un drošību. Organizēšanas darbu brīvprātīgi veica Andris Bergmanis, Ieva Rusule tulkoja, bet Sandra Gerenovska veica medmāsas pienākumus.
 
Dalībnieki devās uz Cēsīm (pie Raiskuma tilta) ar pasūtīto autobusu. Viņi nakšņoja ūdenstūristu apmetnē „Paslavas”. Vakarā pie ugunskura atpūtnieki ar patīkama noguruma sajūtu pārrunāja dienā piedzīvoto un iepazinās par rītdienas programmu. Risinājās sarunas par dzīvi un nākotnes izaicinājumiem. Bez steigas…


 
Otrās dienas rīts vedināja doties tālāk uz Siguldu, bet vakarā no Siguldas grupa uz Rīgu devās ar vilcienu.


 
Pirms galapunkta klātesošie pulcējās, lai uzklausītu brīvprātīgo atskaites par paveikto. Sprēgāja humors, dzima plāni par nākošo pārgājienu, bet angļi izteica lielu pateicību organizatoriem un brīvprātīgajiem par jauko ceļojumu. Izrādījās, viņi sākotnēji nodomājuši, ka pasākums aizņems tikai dažas stundas, bet sanāca divas dienas. Viņiem par to liels prieks. jo tādu braucienu Anglijā nav.
 

Vairāk foto - galerijā.

 
Teksts: Ivars Kalniņš
Foto: Ilona Keiša un Jānis Janbergs

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas