Search form

07.08.2012

Drukāt

Baskāju takas sniegtā veselīgā atpūta (foto)

Rīgas biedrība vēlas padalīties ar saviem pozitīvajiem iespaidiem par lielisku atpūtas un izklaides vietu tepat Latvijā, Tukuma pusē, ko piedzīvojām krietnā interesentu pulciņā 5.augustā. Tā ir Baskāju taka atpūtas bāzē „Valguma pasaule”. Iespējams, ka liela daļa vēl to nav apmeklējusi, jo taka darbojas tikai no 7. jūnija.


Kas tad īsti ir Baskāju taka? Tā ir 1379 metrus gara taka brīvā dabā, kas met līkumus gar ļoti skaistām vietām, iet cauri mežam, bet daļa tās ved gar upīti. Pastaigā jādodas ar basām kājām (tādēļ arī Baskāju taka), pārvarot dažādus šķēršļus un pārbaudījumus.


 
Nē, nē, šī nebūs vienkārša pastaiga pa mežu, bet nāksies iet pāri dažāda lieluma akmentiņiem (oļiem, laukakmeņiem, dzirnakmeņiem u.c.), čiekuriem, niedrēm, smiltīm un citiem veidojumiem. 
 
Takas sākuma posms ir visgrūtākais, jo tālāk gājējus sagaida arī dažādi interesanti piedzīvojumi. Viens no patīkamākajiem ir gājiens caur mālu vannu, pēc tam neliels posms vedīs caur Slocenes upīti, kur varēs arī māla sabristās zeķes izskalot un atsvaidzināties. 


 
Finiša kalna galā jūs sagaidīs glezna ar uzrakstu „Es to paveicu”. Pēc 1379 metru garās pastaigas pēdas patīkami kņudēs un būs siltas pat ne tik siltā dienā, turklāt ķermenī gluži fiziski jūtams enerģijas pieplūdums, mundrums. Galva izvējojusi, raizes, īgnums un stresi pagaisuši, prāts un sirds atbrīvoti svaigām idejām.

Baskāju taka nav vienīgā „Valguma pasaules” piedāvātā izklaide. Var ļauties labirintu ceļiem, dabas gleznu ainām, uzspēlēt bumbu labiekārtotajos sporta spēļu lakumos, uzēst līdzi paņemtos gardumus piknika vietā ar nojumi, pat mazākajiem bērniem būs vietiņa, kur paspēlēties.
 
Kopējie iespaidi: Superīgi pavadīta svētdienas diena. Ieguvums: pēdas saka lielu paldies par to, ka tika izmasētas ar dabas veltēm, plaušās ieelpots svaigais meža gaiss, ar pozitīvām emocijām bagātināta pastaiga labu cilvēku kompānijā. Mēs tur atgriezīsimies vēl un ieteiksim citiem arī turp doties.
 

Vairāk foto - galerijā.
 
Teksts: Valērija Jerčaka
Foto: Ilona Keiša

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas