Search form

08.08.2012

Drukāt

Olimpisko spēļu noslēguma ceremonija būs tiešraidē LTV1 ar surdotulkojumu

Photo

„Latvijas Televīzija ir saņēmusi īpašu atļauju no Starptautiskās Olimpiskās komitejas pārraidīt Londonas Olimpisko spēļu noslēguma ceremoniju ar surdotulkojumu. To pārraidīsim svētdien, 12.augustā pl. 22. 55 tiešraidē LTV 1.kanālā, ” informē Sarmīte Plūme, LTV 1. kanāla satura redaktore.


Līdz ar to noslēguma ceremonijas atkārtojumu 13. augustā pl. 9.25 ar surdotulkojumu nepārraidīs, kā iepriekš bija plānots.

Nedzirdīgie cilvēki var būt gandarīti, ka LTV devusi iespēju vismaz Olimpisko spēļu noslēguma ceremoniju noskatīties tiešraidē, jo “tiešraidē izbaudītam pasākumam ir pavisam cits smeķis nekā pasniegtiem konservu veidā otrā rītā” (tā līdzīgi rakstīja “Dienas Izklaide” rakstā “Septiņpadsmit Londonas mirkļu”).

Iepriekš jau rakstījām, ka pirmo reizi Olimpisko spēļu vēsturē Latvijas nedzirdīgajiem bija iespēja sekot Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijai pilnībā – ar surdotulkojumu, bet diemžēl tikai otrā dienā atkārtojumā.

Tāpēc Informācijas centrs vērsās pie LTV ar lūgumu rast iespēju vismaz Olimpisko spēļu noslēguma ceremoniju rādīt ar surdotulkojumu tiešraidē vienā no kanāliem, tādējādi dodot iespēju nedzirdīgajiem reizē ar pārējo sabiedrības daļu baudīt šo grandiozo pasākumu.

Paldies LTV par doto iespēju! Tad svētdien visi kopā skatāmies Olimpisko spēļu noslēguma ceremoniju LTV 1. kanālā ar tulkojumu.


Teksts: Inese Immure


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas