Search form

23.08.2012

Drukāt

Aktivitātes nedēļas nogalē! (papildināts)


TV PĀRRAIDES
 
Piektdien, 17. augustā pl. 18.30 LTV1 (ar subtitriem)
Dokumentālā filma „Viļa Vītola likteņa dārzs”. Vai tiešām var būt laimīga un jēgpilna cilvēka dzīve, turklāt paaudzēs? It īpaši vēstures krustceļos sašķeltam latvietim? Jā, var! Viļa Vītola dzīvesstāsts jums to pierādīs.
Foto: www.ltv1.lv
 
 
 
 
Sestdien, 25. augustā pl. 17 LTV1 (ar subtitriem)
BBC dokumentālā daudzsēriju filma „Paisums un bēgums” 4. sērija.
Pateicoties pareizai ziemas laika apstākļu un okeāna straumju kombinācijai, sākas sardīņu migrācija – viens no pasaules visiespaidīgākajiem notikumiem okeānos.
Foto: www.ltv1.lv
 
 
Svētdien, 26. augustā LTV 1 pl. 18. 50 LTV1 (ar subtitriem)
Romantiska filma „Drosme mīlēt”. Advokāte Marija Bergere dzīvo Bangkokā – viņai ir veiksmīga karjera, un viņa ir pieradusi dabūt tieši, ko vēlas un kad vēlas. Jaunākā māsa Klāra, kurai pieder neliels tūrisma bizness Taizemes piekrastē, viņu pārsteidz ar negaidītiem jaunumiem: viņa nolēmusi precēties, lai arī līgavaini pazīst tikai pāris nedēļas.
Foto: www.ltv1.lv
 
 
Svētdien, 26. augustā LTV 1 pl. 21.10 LTV1 (ar subtitriem)
Vēsturiska ģimenes drāma „Rošvilu māja”. Par melnajiem darbiem kara laikā nākas maksāt bargu cenu. Nespējot samierināties ar pašas nodevību un meliem, Matilde vairs neredz savai dzīvei jēgu.
Foto: www.ltv1.lv
 
 
 
 
RĪGĀ 
Ceļojošā izstāde par veselīgu un kvalitatīvu pārtiku
Ceļojošā izstāde nodrošinās iedzīvotājus ar informāciju par iespējām un nepieciešamību iegādāties veselīgu un kvalitatīvu pārtiku, kas audzēta atbilstoši dabas resursu saglabāšanas un ilgtspējīgas attīstības principiem.
Notiek: līdz 7. septembrim, Kongresu namā, Kr. Valdemāra ielā 5, darba dienās pl. 9 – 14
Ieeja: bez maksas
Foto: www.kongresunams.lv
 
 
Izstāde "Tomāti un dziednieciskie augi"
Šogad izstādē būs apskatāmi augļi no tomātu šķirnēm, kuras atceras vairs tikai vecākā paaudze. Kopumā apmeklētāju vērtējumam tiks piedāvātas vairāk nekā 200 dažādas tomātu šķirnes.
Notiek: 24. – 26. augustā pl. 10 – 17, Latvijas Dabas muzejā, Kr. Barona ielā 4
Ieeja: pieaugušajiem 1 Ls; studentiem 0.80 Ls; skolēniem, pensionāriem un invalīdiem 0.50 Ls
Foto: www.dabasmuzejs.gov.lv
 
 
Labdarības sporta pasākums ­– Nike Riga Run
Mežaparka Lielajā estrādē starts tiks dots lielākajam sporta labdarības pasākumam. Šī pasākuma mērķis – aicināt mūs visus būt fiziski aktīviem un palīdzēt slimiem bērniņiem. Visa dalības maksa ir ziedojums organizācijas „ziedot.lv” labdarības projektam „Palīdzēsim mazajām sirsniņām”. Plašāka informācija un reģistrēšanās noteikumi: http://www.nikerigarun.lv/programma/26082012
Notiek: 26. augustā, pl. 9, Mežaparkā
Dalības maksa: reģistrējoties līdz 26. augustam 7 Ls, pasākuma dienā 10 Ls
Foto: www.nikerigarun.lv
 
Senā ugunskuru nakts
Atvadoties no vasaras, Baltijas jūras valstu piekrastes iedzīvotāji jūras krastā iedegs ugunskurus, simbolizējot apņemšanos rūpēties par Baltijas jūru. Vakarbuļļu pludmalē akvārijos varēs vērot Baltijas jūras iemītniekus un klausīties gliemežu sirdspukstus. Pasākuma organizatori aicina līdzi ņemt segas un kabatas baterijas.
Notiek: 25. augustā no pl. 19.30, pl. 20.55 ugunskura iedegšana, Vakarbuļļu pludmalē (3. vai 36. autobuss)
Foto: www.riga.lv
 
 
JELGAVĀ
Piena, maizes un medus svētki
Pasākuma apmeklētāji aicināti aiz Raiņa parku, lai iepazītos, nogaršotu un iegādātos dažādus piena, maizes un medus izstrādājumus. Būs arī dažādi amatnieku darinājumi, dažādas atrakcijas un muzikāli priekšnesumi. Pl. 16 Lielupes promenādē varēs vērot laivu regates parādes braucienu. Pl. 19 Uzvaras parkā lustīgas dejas.
Notiek: 25. augustā no pl. 10 visas dienas garumā
Foto: www.atputasbazes.lv
 
 
LIEPĀJĀ
Senā uguns nakts
Jebkurš interesents varēs doties jūras krastā piedalīties Baltijas jūras valstu Senās uguns nakts akcijā. Arī šogad būs ugunskuri, dziesmas, tautas dejas un īpaša uguns skulptūra Ugunspuķe. Veidosim kopā gaisma ceļu, ņemiet līdzi sveces, lāpas.
Notiek: 25. augustā pulcēšanās pl. 21 Kūrmājas prospekta galā
Foto: www.liepajaskultura.lv
 
 
Ātruma festivāls – Rallijs Kurzemes 2012
Norisināsies lielākais motosporta notikums Baltijā. Apmeklētājus priecēs rekordskaits šī sporta disciplīnu ar rallija supersprintu, kartingiem, retrokartiem, supermoto un dragreisa čempionāta posmā. Savukārt Liepājas pludmalē tiks aizvadīts Pasaules čempionāts vindsērfingā. Motosports, jūra, vējš, mutuļojoša izklaide un ātrums četrās dienās Liepājā, Liepājas rajonā un Lietuvā. Sacensību programma: http://www.rallykurzeme.lv/?m=7
Notiek: 25. – 26. augustā, Liepājā un tās apkārtnē
Ieeja: bērniem līdz 14 gadiem bez maksas; pārējiem 7 Ls (www.bilesuserviss.lv )
Foto: www.bilesuserviss.lv
 
 
 
 
 
 
 
CARNIKAVĀ
Nēģu karalistē atkal svētki
Dejos tautas novada kolektīvi, notiks jautra un aizraujoša stafete un citas aktīvas nodarbes. Varēs baudīt gardus nēģus un citas zivis. Darbosies radošās darbnīcas bērniem. Notiks svētku gājiens. Vakara izskaņā pusnaktī uguņošana un svētku balle.
Notiek: 25. augustā jau no pl. 10.30 Atpūtas ielas galā pie Gaujas, turpinājums pl. 14 Carnikavas parkā
Foto: www.carnikava.lv
 
 
 
 
 
 
Sagatavoja: Gunta Birnīte

 


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas