Search form

28.08.2012

Drukāt

Aicina uz Nedzirdīgo kultūras dienām Vācijā

Photo

Šogad, 20. – 22. septembrī Erfurtē, Vācijā, notiks Vācijas Nedzirdīgo asociācijas piekto reizi organizētās Nedzirdīgo kultūras dienas, uz kurām var ierasties jebkurš interesents.


Saskaņā ar ANO Konvenciju par personām ar invaliditāti šajā pasākumā uzmanības centrā būs akadēmiskās, profesionālās, sociālās un kultūras jomas tiesības.

Vācijas Nedzirdīgo asociācijas valde sadarbībā ar nedzirdīgiem cilvēkiem no visas Vācijas šajā projektā organizē daudzveidīgu programmu: seminārus, prezentācijas un diskusijas. Starp lektoriem ir eksperti no nedzirdīgo studijām, zīmju valodas un nedzirdīgo izglītības speciālisti. Notiks pieredzes apmaiņa un līdzdalības stratēģijas izstrāde nedzirdīgo cilvēku tiesību īstenošanā. Varēs vērot arī prezentācijas par nedzirdīgo dzīvi Vācijā un citās valstīs.

Tiks analizēta zīmju valodas izmantošanas iespējas, zinātnieki stāstīs par jaunākajiem rezultātiem šīs valodas pētniecībā. Tiks aktualizēta arī nedzirdīgo izglītības tēma.

Prezentāciju un semināru sēriju atdzīvinās kultūras programma, piedāvājot uzvedumus, skates un mākslas izstādes. Piedalīsies daudzi labi pazīstami nedzirdīgie mākslinieki no Vācijas un citām valstīm. Kulminācijā būs noslēguma pasākums sestdienas vakarā.

Vācijas Nedzirdīgo asociācija ar šo notikumu vēlas atzīmēt nedzirdīgo kultūras plašo daudzveidību un uzsvērt zīmju valodas nozīmi tajā, panākot, ka nedzirdīgo cilvēku komunikācijas pieejamība nodrošina pilnvērtīgu un efektīvu viņu līdzdalību sabiedrības dzīvē.

Plašāka informācija par šī pasākuma programmu un biļetēm skatāma: www.gehoerlosen-kulturtage.de


Teksts: Ivars Kalniņš


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas