Search form

04.09.2012

Drukāt

Hakeri sūta dziedātāju uzstāties nedzirdīgu skolēnu priekšā

Photo

Hakeru grupa, kas sevi dēvē par „Reddit and 4chan”, publicējuši interneta konkursa rezultātus, lai liktu populārajai amerikāņu dziedātājai Teilorai Sviftai sniegt bezmaksas koncertu nedzirdīgo skolā, ziņo portāls Businessinsider un mūsu Apollo.


Konkursu skolām visā valstī ar dziedātājas uzstāšanos rīko picēriju ķēde „Papa John's” un mācību grāmatu noma «Chegg». Piecas skolas, kuras būs ieguvušas visvairāk interneta lietotāju balsis, saņems 10 000 dolāru (5600 latu) balvu mūzikas klašu labiekārtošanai, turklāt pirmās vietas ieguvušajā skolā uzstāsies dziedātāja Svifta.

Jau vairāk nekā 10 000 skolas iesaistījušās cīņā par šo iespēju. Pēc hakeru iejaukšanās visvairāk balsu saņēmusi Horācija Manna Nedzirdīgo un vājdzirdīgo skola (Horace Mann School for the Deaf and Hard of Hearing), kas atrodas ASV pilsētā Allston, Masačūsetsas štatā.

Nedzirdīgo un vājdzirdīgo skolas atbalstītāju skaits aug acīmredzami: ja 1. septembrī par nobalsoja 55 198, tad šodien, 4. septembrī, jau 68 058.

Arī jūs varat par to nobalsot katru dienu šeit http://www.taylorswiftoncampus.com/, ieejot facebook profilā. Vispirms nospiediet pogu "I Like", pēc tam kreisajā pusē parādīsies lauciņš, kurā jums  jāieraksta skolas nosaukums. Ja vēlaties nobalsot par nedzirdīgo skolu, tad ierakstiet Horace Mann School For The Deaf.

Konkurss ilgst līdz 23. septembrim.

Skolas direktors Džeremijs Fords labprāt uzņemtu Sviftu. Viņš neuzskata, ka tas būtu smieklīgi: „Es nezinu, kāpēc hakeri tā rīkojās, taču tas izraisīja pretēju efektu. To uztveru kā iespēju darīt pasaulei zināmu, ka nedzirdīgi cilvēki ir spējīgi uz to pašu, ko visi pārējie, arī klausīties mūziku” teicis skolas direktors.

Fords paskaidrojis, ka daudzi skolēni spēj sajust skaņas vibrācijas vai augstās skaņas. Lai gan skolā nav mūzikas pasniedzēja, Fords uzskata, ka naudas balvu varētu izmantot mūzikas klases pielāgošanai nedzirdīgo un vājdzirdīgo bērnu vajadzībām.
„Ja skola uzvarētu, tas būtu ļoti labi,” uzskata direktors.

23 gadus vecā Teilora Svifta šogad atzīta par vislabāk apmaksāto jauno slavenību. Viņa nav komentējusi hakeru uzbrukumu.


Sagatavoja: Inese Immure


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas