Search form

11.09.2012

Drukāt

Valmieras sporta kluba „Tālava NS” vasaras aktivitātes par godu kluba 20. gadadienai (foto)

Pērn LNSF gada aktīvākā un labākā sporta kluba titula ieguvējs – Valmieras „Tālavas NS” šogad atzīmē 20 gadu jubileju. Šīs gadskārtas noskaņās tika aizvadīta visa vasara. Notikušas ikgadējās nedzirdīgo sporta spēles Pilskalnos, Boccia spēles un makšķerēšanas sacensības Rubenē.


14. – 15. jūlijā nedzirdīgie no Latvijas, Zviedrijas, Lietuvas, Šveices un ASV satikās atpūtas bāzē „Pilskalni”, kur norisinājās „Tālavas” nu jau tradicionālās sporta spēles.
 
Pirmajā sporta spēļu dienā bija volejbola sacensības un basketbola soda metieni, bet otrajā dienā veiklības stafetes un futbola soda sitieni. Sacensībās kopumā piedalījās 12 komandas (trīs dalībnieki katrā komandā). Salīdzinot ar pagājušo gadu, komandu skaits bija nedaudz mazāks, bet jauniešu pārsvars – apmēram tāds pats. Taču šoreiz ievērojami bija audzis apmeklētāju skaits.
 
Sporta spēļu uzvarētāji: pirmo vietu ieguva komanda „LIGHT-BLACK” (Anita Ždanovska, Jānis Valdmanis un Dāvis Beitiks). Bet otro vietu izcīnīja komanda „KAK” (Katrīna Čiekure, Aivis Grāvītis un Kaspars Unte). Savukārt trešo vietu – komanda „SWISS” (Sharon Keller, Florian Schmid un Ints Skudra).
 

 
Pirmās dienas vakarā par godu sporta kluba 20 gadu jubilejai katrs pasākuma dalībnieks nogaršoja gabaliņu no lielā kliņģera, un katra komanda varēja nosūtīt debesīm savu vēlēšanos ar speciālu laternu palīdzību. Pēc tam atskanēja salūta dārdoņa, un debesis izrotājās dažādās krāsu gammās.
 
Sporta klubs „Tālava” sirsnīgi pateicas „Pilskalnu” saimniekiem par viesmīlīgo uzņemšanu, aktīvā tūrisma centram „Eži” par sporta spēlēm nepieciešamo materiālu nodrošinājumu, kā arī ilggadīgajam spēļu atbalstītājam – uzņēmumam „LMT”.
 
11. augustā nedzirdīgie no visas Latvijas tikās Rubenē, atpūtas kompleksā „Mazais Ansis”. Pirmajā dienā visi dalībnieki aizrautīgi iesaistījās Boccia spēlēs, braši nospēlēja arī Arnts Hermanis, kuram drīzumā apritēs 90 gadi. 
 
Rezultāti: 1. vietu ieguva komanda „Lācis” (Inita Puhovska, Mihails Puhovskis un Arnts Hermanis), bet 2. vietu – komanda „Team” (Dace Jelagina, Igors Kurzenkovs un Leons Gumbris), 3. vietā – komanda „Mazais Ansis” (Nadežda Jefremova, Edgars Brižs un Arvis Vocišs).

 
Visu dienu pavadījuši laukā svaigā gaisā, bet vakarā dūšīgi paēduši, sportisti devās čigānu pirtiņā, kur atpūtināja ne tikai miesu, bet arī garu. Vakara atpūtā viņiem pievienojās arī atpūtas kompleksa „Mazais Ansis” saimnieki, kas apsveica „Tālavu” ar 10 gadu ilgu sadarbību, uzdāvinot garšīgu kliņģeri.
 
Otrajā dienā, saulītei austot, vīri devās uz pludiņmakšķerēšanas sacensībām. Sešu dalībnieku konkurencē: 1. vietā – Jānis Kramiņš, 2. – Igors Kurzenkovs, bet trešais veiksmīgākais – Leons Gumbris.



Sporta kluba „Tālava NS” vadītāja Nadežda Jefremova izsaka lielu pateicību „Mazā Anša” saimniekiem par ilggadīgo un draudzīgo sadarbību. Un, protams, vislielākais paldies mūsu pašu sportistiem – par atsaucību un cīņas sparu! 


 
Uz tikšanos dubultspēļu novusa sacensībās 15. septembrī pl. 11 Valmieras Nedzirdīgo biedrībā, Brīvības iela 44!
 


 
Teksts: Ivars Kalniņš
Foto: Kaspars Unte, Dace Jelagina un Maira Bruže

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas