Search form

17.09.2012

Drukāt

LTV1 – īpaša Nedzirdīgo dienas programma

Photo

Septembra ceturtajā svētdienā visā pasaulē atzīmē Nedzirdīgo dienu. Latvijas Televīzijas 1. kanāls (LTV1) šajā dienā – 23. septembrī piedāvā īpašu programmu, kurā iekļauti gan raidījumi par atbilstošām tēmām, gan krietni vairāk raidījumu ar subtitriem.


Rīta raidījumā bērniem „Kas te? Es te!” 23. septembrī savus talantus rādīs nedzirdīgi bērni, bet kartona mājas iemītnieks - koka vīriņš Konstantīns mācīsies izteikties zīmju valodā. Cilvēku un dzīvnieku attiecībām veltītajā raidījumā „Ķepa uz sirds” būs īpašs sižets par to, kā sadzīvot ar savu suni vai kaķi, ja tas ir nedzirdīgs. Raidījuma veidotāji piedāvās noskatīties arī ekskluzīvu interviju ar Inesi Galanti, kurā pasaulslavenā operdziedātāja stāstīs par savudzīvnieku mīlestību.
 
Raidījums „Province” aizvedīs uz Valmieru, lai iepazīstinātu ar Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolu – attīstības centru.
 
„Cik gan bieži ikdienā mums iznāk pārmest nesadzirdēšanu... To cilvēki mēdz pārmest viens otram, par to savstarpēji gaužas mūsu pozīcijas un opozīcijas partijas, par valstsvīru kurlumu dažādu ķibeļu sakarā dzird runājam tautu. Bet ir cilvēki mums līdzās, kuriem nedzirdēt ir likteņa izspēlēta nolemtība,” tā raidījuma vadlīniju raksturo „Provinces” radošā komanda.
 
23. septembrī visus minētos tematiskos raidījumus LTV1 rādīs ar subtitriem. Tāpat ar subtitriem varēs noskatīties ekumēnisko dievkalpojumu – translāciju no Bībeles svētkiem Vērmaņdārzā, dokumentālo filmu „Zeme no putna lidojuma” un „Apkārt pasaulei 80 dārzos”.
 
Šos speciāli 23. septembrim subtitrētos raidījumus papildinās tie raidījumi un filmas, kuras LTV1 jau pārraida šādā formātā, domājot par skatītājiem ar dzirdes traucējumiem: „Šodien Latvijā un pasaulē” (ar surdotulkojumu), seriāls „Sapņu viesnīca”, mākslas filma „Bermudu trīsstūris Ziemeļjūrā” un detektīvseriāls „Midsomeras slepkavības” (ar subtitriem).
 
 
 
Informāciju sagatavoja: Sarmīte Plūme, LTV1 satura redaktore
                  
 
Piezīme: Īpašā programma 23. septembrī tapusi pēc LNS vadības iniciatīvas Nedzirdīgo dienai veltītā mēneša aktivitāšu ietvaros.

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas