Search form

20.09.2012

Drukāt

Nedzirdīgo diena arī Liepājā, turklāt brīvā dabā

Photo

Šogad Liepājas biedrība, projekta „Klusuma pasaule” ietvaros atzīmējot Nedzirdīgo dienu, pirmoreiz to organizēja sadarbībā ar sporta klubu „Liepava”. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šoreiz tā notika brīvā dabā – Beberliņos.


Šajā dienā projekta dalībniekus lutināja patīkams un silts laiks, pulcinot biedrus pie ezera krastā iekurta ugunskura. Pasākuma organizatore Gundega Paņko pastāstīja par biedrības darbu, nedzirdīgo dzīvi šajā pilsētā un aktuāliem jaunumiem septembrī, kas izvērsies Nedzirdīgo dienas mēnesī. Tika godināti arī 8 jaunie biedri, kuri šogad tika uzņemti LNS saimē.
 
 
Pēc tam sporta aktivitātes vadītājs Omars Jaunzemis informēja par elementārās sporta spēles noteikumiem un klātesošie tika sadalīti 2 komandās ar nosaukumiem: „Jaunliepāja” un „Vecliepāja”. Tās piedalījās jautrā veiklības stafetē – ripiņu un granātu mešanā, slēpošanā, šautriņu mešanā, čiekuru lasīšanā, bet paša beigās virves vilkšanā.
 

 
Spēļu dalībniece Gunta Vazdiķe piezīmēja: „Visi klātesošie sacentās ar lielu prieku un labām emocijām, cīņa bija sīva. Abas komandas nonāca pie  draudzīgi neizšķirta rezultāta. Pauzes starplaikā Gundega uzdeva liepājniekiem atminēt mīklas, bet beigās biedri pie ugunskura cepa šašlikus un izbaudīja līdzpaņemto groziņu. Šis pasākums notika ar neparastu un interesantu ideju. Paldies organizatoriem G. Paņko, O. Jaunzemim un A.Nikiforovam! Brīnišķīga diena ar labiem iespaidiem! Cerams, šī iesāktā tradīcija turpināsies ne tikai mūsu biedrībā, bet arī citās biedrībās un sporta klubos!”
 
Gundega Paņko: „Nedzirdīgo dienas pasākums allaž noticis telpās, bet šoreiz īstenojām jaunu iniciatīvu – kopā būt brīvā dabā un piesaistīt sadarbības partneri – sporta klubu „Liepava”. Priecē tas, ka varējām sveikt 8 jaunus LNS biedrus (gandrīz visi ir jaunieši).”
 
Nākamie lielākie Liepājas biedrības pasākumi: 20. oktobrī notiks apaļo jubilāru godināšana un 18. novembrī – Latvijas dzimšanas dienas atzīmēšana.
 


Vairāk foto - galerijā.
 
 
Teksts: Ivars Kalniņš
Foto: no Liepājas biedrības arhīva

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas