Search form

21.09.2012

Drukāt

ANO Invalīdu tiesību komitejā ievēlēts vājdzirdīgais

Photo

Pasaules Nedzirdīgo federācija (PNF) apsveikusi Dr. Lāslo Gāboru Lovāsi no Ungārijas sakarā ar viņa ievēlēšanu Apvienoto Nāciju organizācijas Invalīdu tiesību komitejā.


Vēlēšanas notika Ņujorkā, 5. septembrī,  ANO Konvencijas par cilvēkiem ar īpašām vajadzībām dalībvalstu konferences laikā. Bez Dr. Lovāsi kandidēja vēl 21 cits kandidāts. Komitejā darbojas 18 neatkarīgi invalīdu tiesību eksperti no visas pasaules.
 
Dr. Lovāsi ir pirmais vājdzirdīgais Invalīdu tiesību  komitejas loceklis visā tās vēsturē. Viņam ir liela pieredze un zināšanas par cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un  viņu cilvēktiesībām. Viņam ir cieša saikne ar nedzirdīgo kopienu un skaidra izpratne par zīmju valodas vietu un nozīmi, kā arī nedzirdīgo tiesībām.
 
PNF labprāt sadarbosies ar viņu un citiem komitejas locekļiem, lai nodrošinātu to ANO Invalīdu tiesību komitejas noteikumu izpildi, kas attiecas uz zīmju valodu un nedzirdīgo kultūru.
 
PNF prezidents Kolins Alens  uzaicinājis Dr. Lovāsi novembrī pievienoties PNF valdes nākamajai sanāksmei Šveicē. PNF mājaslapā drīzumā tiks publicēta PNF prezidenta intervija ar jauno komitejas locekli.
 
Vairāk informācijas par L. G. Lovāsi ir viņa mājaslapā - http://lovaszy.webnode.hu/.
 
PNF ir konsultatīvs statuss ANO, tā ir arī Starptautiskās invaliditātes alianses locekle.
 
 
Sagatavoja: laikraksts “Kopsolī”

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas