Search form

04.03.2014

Drukāt

SPILVAS produkti bija garšīgi!

LNS Rehabilitācijas centrs 26. februārī rīkoja ekskursiju uz pazīstamo ražotni „Spilva”.


Šim uzņēmumam ir interesanta attīstības vēsture. Tas dibināts 1992. gada 10. augustā.  Sākumā Spilva bija neliels konservu cehs, kuru izmantoja kā mācību bāzi studentiem – topošajiem tehnologiem. Cehā bija 2 ražošanas līnijas: 1. līnija – sulām un dzērieniem (3 litru burkās); 2. līnija – mārrutkiem. Pirmajā darbības gadā Spilva bija apmēram 100. vietā nozarē pēc lieluma un ražošanas jaudām. 
 
2011. gadā Spilva uzsāk eksportu uz Austrumvalstīm– Azerbaidžānu, Kazahstānu, Kirgizstānu. Spilvas ražojumi tiek eksportēti arī uz tādām valstīm kā Baltkrievija, Igaunija, Īrija, Krievija, Lielbritānija, Lietuva, Somija, Ukraina, Vācija, Zviedrija.
 
2011. gadā Spilvas apgrozījums sasniedz 12 miljonus latu.
 
2012. gadā tiek pabeigti būvniecības darbi Spilvas ražotnes darbinieku sadzīves telpu, ražošanas laboratorijas un mehānisko darbnīcu iekārtošanai. Vienas ēkas ietvaros iekārtotas arī speciālas, augstākajiem standartiem atbilstošas higiēnas slūžas, jauna ražošanas analīžu laboratorija un plašas, moderni aprīkotas mehāniskās darbnīcas ar noliktavu.
 
Šogad uzņēmums ieguldīs 1 miljonu eiro, lai attīstītu bezkonservantu produktus, jo tos pieprasa arvien vairāk. Šobrīd vairāk nekā ceturtdaļa (27%) no Spilvas sortimenta ir produkti bez konservantiem, par ko liecina speciāls marķējums uz attiecīgā produkta etiķetes. Pēc atvēršanas bezkonservantu produktus ir jāglabā tikai ledusskapī un jāizlieto ātrāk!
 
Nedzirdīgo grupa tika izvadāta pa uzņēmuma teritoriju un iepazīstināta ar ražoto produktu sortimentu. Mūsējiem nācās arī ietērpties speciālos virsvalkos un iziet cauri jau pieminētajām higiēnas slūžām. Ja tiek fiksēti kādi netīrumi, tad iedegas sarkanā lampiņa, ja ir pietiekami sterils, tad – zaļā. Uzņēmuma darbinieki, kuru skaits ir pāri 120, katru rītu uzvelk šos specapģērbus, bet pēc darba aizmet, jo tie ir vienreizējas lietošanas. Mūsu ekskursantiem tika piedāvāts arī degustācijas galds – tas nozīmē, ka varēja nogaršot Spilvas ražojumus. Daudziem ļoti garšoja marinēti šampinjoni un jaunā gurķu majonēze.
 
  
 
Teksts: Zigmārs Ungurs
Foto: Marita Rakiša, Spilvas mārketinga direktora asistente

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas