Search form

05.09.2019

Drukāt

Daugavpiliešiem – sava pavārmākslas studija!

Photo

Šogad daugavpiliešiem ir sava pavārmākslas studija „Gatavojam veselīgi, ēdam garšīgi!” Studiju vada lieliska pavāre un kulināre Ausma Sadovska. Divas reizes augusta mēnesī daugavpilieši sanāca kopā un gatavoja kulinārijas un konditorejas izstrādājumus. Pēc pagatavošanas visi kopīgi degustē pagatavotos ēdienus, dalās savos viedokļos un izbauda laiku pie kopīgā galda.


Lieliski, ka, pateicoties piešķirtajam līdzfinansējumam no Daugavpils pilsētas domes, biedrība varēja iegādāties tādus virtuves piederumus kā cepeškrāsni, cepešpannu, katlu, mikseri, nažus u.c. Tas dod iespēju pagatavot daudzveidīgus un dažādus ēdienus!

Elvīra Čaika, projekta vadītāja par pavārmākslas studijas nodarbībām saka: „Prieks, ka mūsu biedriem ir iespēja piedalīties kulinārijas un konditorejas nodarbībās, ko mums pasniedz pavārmākslas vadītāja Ausma Sadovska. Viņa māca, kā pagatavot garšīgu un veselīgu ēdienu. Augustā mēs pagatavojām pastu ar sēnēm, tik garšīgi sanāca! Kā arī iemācījāmies gatavot atsvaidzinošo gurķu un piparmētru smūtija dzērienu.

Mācāmies gatavot burvīgu torti no cepumiem bez cepšanas! Tas ir ideāls risinājums, ja negribas stāvēt pie cepšanas plīts, un tiem, kuri nemīl ikdienā ēst saldumus.”

Anita Slavinska, LNS Daugavpils RB biedre un projekta dalībniece: „Mēs, daugavpilieši, čakli piedalāmies kulinārijas un konditorejas nodarbībās. Tajās visi kopā mācāmies, gatavojam un nogaršojam pašgatavotos ēdienus. Nodarbības – super!”

Mēs noteikti arī ar jums dalīsimies ar veselīgu ēdienu receptēm. Piedāvājām pašiem mājās pamēģināt pagatavot gurķu un piparmētru smūtija dzērienu. Tas ir garšīgs, viegls, vienkārši pagatavojams, veselīgs un vitamīniem bagāts: gurķi izvada lieko ķermenī aizturēto šķidrumu, bet piparmētras kā antioksidanti palīdz mūsu organisma šūnām cīnīties pret stresu.

Sastāvdaļas

- 125 g svaiga gurķa
- 30 g 10% grieķu jogurta
- 8 piparmētru lapiņas
- Pustējkarote maltu ķimeņu
- Šķipsna sāls
- Šķipsna maltu melno piparu

Pagatavošana.

Gurķi sagriež ripiņās un sablendē kopā ar piparmētru lapiņām. Pievieno jogurtu, garšvielas un visu sablendē viendabīgā masā. Lej glāzē, pievieno ledu, rotā ar gurķa ripiņu un piparmētrām.

 

Projekts „Varam, tāpēc arī darām!” tiek īstenots ar Daugavpils pilsētas domes, SIA „LNS Rehabilitācijas centrs” un biedrības „Latvijas Nedzirdīgo savienība” finansiālo atbalstu, to īsteno Daugavpils reģionālā biedrība.

 

Rakstu sagatavoja: Karīna Pavlova, publicitātes un informācijas ieviešanas darba grupas vadītāja.
Foto un video: Gaļina Gura un Anita Slavinska, ziņu korespondentes.
 


Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas