Search form

17.09.2012

Drukāt

Ir iespēja izmācīties par galdnieku vai lietvedi gada laikā

Photo

Rīgas Pārdaugavas profesionālā vidusskola 2012./2013. mācību gadā uzņem lietveža vai galdnieka specialitātē vidusskolas absolventus, arī nedzirdīgos, līdz 25 gadu vecumam. Mācību ilgums – viens gads.


Audzēkņu uzņemšana notiek līdz 1. oktobrim. Nodrošināta dienesta viesnīca (ap 6 Ls mēnesī, audzēkņiem  apmaksāta stipendija. Beidzot šo izglītības iestādi, audzēkņi saņem kvalifikācijas apliecību. Apmācības nodrošina ESF projekts.
 
Rīgas Pārdaugavas profesionālās vidusskolas direktore Ina Jurkāne: „Pirmās grupas uzsākušas mācības jau 3. septembrī, galdnieku grupā mācās arī viens puisis ar dzirdes traucējumiem. Citiem interesentiem ir vēl iespēja pieteikties uz mācībām galdnieka vai lietveža specialitātēs, jāpiesakās līdz š.g. 1. oktobrim. Mācības notiek katru darba dienu no pl. 8.30 līdz 15.30. Maijā audzēkņiem būs jāiziet kvalifikācijas prakse pie darba devēja.”
Audzēkņiem ir iespēja pieteikties arī uz zīmju valodas tulka pakalpojumiem, nepieciešamie dokumenti jāiesniedz LNS. Informācija par pieteikšanos uz zīmju valodas tulku  iegūstama LNS mājaslapā: http://www.lns.lv/lat/pakalpojumi/socialas_rehabilitacija/surdotulka_pakalpojums/.
 
Par zīmju valodas nodrošināšanu audzēkņiem LNS Sociālā darba struktūras vadītājs Edgars Vorslovs skaidro: „Šobrīd tulka pakalpojumus nepiešķiram, bet uzņemam rindā. Skatīsimies situāciju, ja esošie neizmantos piešķirtās kvotas, tad piešķirsim tiem, kas rindā. Šobrīd uz tulku  gaida 2 klienti. Tā kā vienam klientam mācību gadā pienākas 360 stundas, tad sanāk, ka 9 mēnešos katrā darba dienā viņš var saņemt 2 stundas tulka pakalpojumu. Ja grupā ir vismaz 4 nedzirdīgie, tad tulks jau pieejams uz visu darba dienu – 8 stundas (4 x2 h).”                
         
  
 
Rīgas Pārdaugavas profesionālās vidusskolas adrese: Rīgā, Kuldīgas ielā 9a, tālr. 67616994, e-pasts: [email protected], bet tuvākā satiksme: 4., 5. tramvajs, 3., 37., 41. autobuss.
 
Plašāka informācija par šo izglītības iestādi: www.rppvsk.lv
 
 
Teksts: Ivars Kalniņš

Atpakaļ

Uz augšu


Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas