Search form

Jaunumi

Photo

Latgales projekts vēršas plašumā

20.12.2012

Projektā „Alternatīvie sociālās rehabilitācijas pasākumi nedzirdīgiem Latgales reģionā” sākušās sociālās rehabilitācijas programmas ,,Atbalsts - 2’’ aktivitātes. Tajā jau pieteikušies 42 klienti, kā arī piesaistīti speciālisti, nodrošināta vajadzīgā datortehnika, mēbeles, darba materiāli, sporta inventārs utt.

Photo
Photo

Eņģeļu saiets Alūksnes klubā

20.12.2012

Iededzot otro sveci Adventes vainagā, klubā notika kārtējās radošās pašizteiksmes nodarbības projektā „Klusuma pasaule” iesaistītajiem klientiem ar čaklām rokām.

Photo

Cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem būs pieejams jauns surdotulka pakalpojums

19.12.2012

No 2013.gada 1.janvāra 1200 cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem būs iespēja saņemt jaunu surdotulka pakalpojumu vispārējai saskarsmei ar fiziskām un juridiskām personām, atvieglojot šo cilvēku likumisko pārstāvju ikdienas dzīvi. Pakalpojumu nodrošinās Latvijas Nedzirdīgo savienība (LNS), informē Labklājības ministrija (LM).

Photo

Izmaiņas sociālajā jomā 2013.gadā

19.12.2012

Labklājības ministrija (LM) informē par vairākām būtiskām izmaiņām, kas stājas spēkā 2013.gadā.

Photo

VDEĀVK prezentē jauno invaliditātes noteikšanas sistēmu

19.12.2012

18. decembrī Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀVK) pārstāvji prezentēja paveikto ESF projektā „Darbspēju vērtēšanas sistēmas pilnveidošana” nevalstisko organizāciju, kas pārstāv cilvēku ar īpašām vajadzībām intereses, pārstāvjiem. Šajā tikšanās no LNS piedalījās Sandra Gerenovska un Inese Immure.

Photo

Eiropas Savienība atvieglos nedzirdīgo komunikāciju

18.12.2012

Vienīgais nedzirdīgais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Adams Kosa (Ungārija) un viņa kolēģis Eiroparlamentā Verners Kūns novembra beigās Strasbūrā nāca klajā ar pilotprojektu plānam, kura mērķis ir atvieglot vairāk nekā viena miljona nedzirdīgo un daudzu desmitu miljonu vājdzirdīgo eiropiešu, kas lieto zīmju valodu, komunikācijas iespējas.

Photo

Gada noslēguma pasākums (foto, papildināts)

17.12.2012

„Rītausmā” 15. decembrī notika gada noslēguma pasākums. LNS prezidents Arnolds Pavlins savā ievadrunā aicināja ne tikai atcerēties gada spilgtākos notikumus, bet arī ar klusuma brīdi pieminēt šajā gadā aizgājušos biedrus.

Photo

LNJO sveic Kauņas Nedzirdīgo jauniešu organizāciju

14.12.2012

Latvijas Nedzirdīgo jauniešu organizācijas (LNJO) pārstāvji Karīna Beisone – Kuzmina, Anda Tīdemane un Intis Zvirbulis 8. decembrī devās uz Kauņu, Lietuvā, lai piedalītos Kauņas Nedzirdīgo jauniešu organizācijas (KKJO) 5 gadu jubilejas svinībās.

Photo

Video ziņas

Jauniešiem

LNS kapitālsabiedrības


LNS biedrību interešu grupas